Antonis Constantinides győzelemmel tért vissza az Egis Körmend kispadjára

ugytudjuk.hu 2021-03-10 19:40:00
A vasiak magabiztosan verték a ZTE-t.

Az utolsó előtti Zalaegerszeg látogatott a nemrég edzőváltáson áteső Egis Körmend együtteséhez a szerdai játéknapon. Kicsit beragadt a kezdésnél a Körmend, miközben Szabó Zsolt remekelt a túloldalon, az ő hat pontjával már 0-6 állt az eredményjelzőn két perc játék után - írja beszámolójában a BB1.hu, kosaras szakportál. Taylor büntetőivel megérkeztek az első körmendi pontok is, ám Szabó egy újabb triplát szerzett, majd Bonifert is betalált, Antonis Constantinides pedig kénytelen volt időt kérni (2-11). Meg is tette a hatását a kis szünet, sikerült stabilizálnia a támadójátékukat a piros-feketéknek, a negyed derekára fel is zárkóztak (11-13). Nem sokkal később egy Mócsán-tirplával a fordítás is meg lett, Polster válaszolt a vendégektől (18-20). Nem feltétlen a védekezés dominált a találkozón, az első negyedből kiindulva izgalmas, pontgazdag mérkőzésre volt kilátás. Szabó Zsolt egy kis pihenő után újra visszatért a pályára és ott folytatta ahol abbahagyta, előnnyel zárta az első tíz percet a ZTE. 22-27.

A második játékrészt is jobban kezdték a zalaiak, akik főként a palánk alatt állították a körmendieket megoldhatatlan felé. Persze Szabó Zsolt tizenkét perc alatt szerzett tizenhat pontja sem elhanyagolható. Egy 6-0-ás futással – főként Thames kosarainak köszönhetően – kettőre zárkózott a Körmend, ezúttal Luca Bechi volt kénytelen magához hívni az övéit (30-32). Amilyen sok kosár volt az első negyedben, annyira feljavult a csapatok védekezése a másodikra. Küzdött az egyenlítésért a vasi együttes, ami a nagyszünet előtt össze is jött, sőt, Ireland büntetői után az előnyt is megszerezték a piros-feketék és bár innen még visszakapaszkodott a ZTE, az utolsó másodpercben Ireland nagy triplát süllyesztett el. 45-42.

Mindössze ötvenhét másodperc telt el a második félidőből, amikor Luca Bechi időt kért, Simons két triplával nyitotta a harmadik negyedet (51-42). Elkapták a fonalat a hazaiak, Thames betörésével kétszámjegyűre hízott a különbség (53-42). Kinyílt a pálya, sorra jöttek a könnyű kosarak mindkét oldalon, magabiztosan őrizte előnyét az Egis Körmend (64-50). Nem változott a játék képe, akadozott a Zalaegerszeg támadójátéka, miközben mindkét oldalon domináltak a hazaiak, kezdett eldőlni a találkozó. 74-60.

A záró etap elején bár próbálkozott, nem tudott közelebb férkőzni a ZTE, jól menedzselte az előnyét az időnként remek játékot bemutató Körmend (81-64). Többször támadhattak a hazaiak a húszpontos vezetésért is, de ez nem jött össze, viszont a körmendi siker nem forgott veszélyben. Az Egis Körmend az első negyedet leszámítva abszolút a Zalaegerszeg fölé nőtt és megérdemelt győzelmet aratott. 97-80.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 97-80 (22-27, 23-15, 29-18, 23-20)

Körmend: Thames 9/3, Oroszi -, Mócsán 11/9, Simons 17/9, Taylor 17. Cserék: Ireland 21/6, Takács 4, Németh 6, Ferencz 8, Tóth 4.

ZTE: Duren 10, Wiggs 12/3, Bonifert 6, Szabó 18/9, Vuko 2. Cserék: Simon 3/3, Antóni -, Donaldson 4, Polster 3/3, Völgyi -, Glenn 22.

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.

56-57 négyzetméteres ingatlanra futja 30 millió forintból most Szombathelyen

A vármegyeszékhelyek közül, az első két hónap tranzakciói alapján Békéscsabán kapható 30 millió forintból a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás.

Ki akarták bontani a zárkájuk falát a fogvatartottak Győrben

A második emeleten kezdtek el falat bontani egy letört ágylétra darabjával.