Találós kérdés: Mi közös a bevándorlásban és a vakcinában?

Bazsó Bálint 2021-03-07 09:13:00
A baloldal oltásellenes, intoleráns nyugati törpepártok nem tudják elviselni a Fideszt, Orbán Viktor pedig Európa egyik legbefolyásosabb politikusa. Gulyás Gergely besétált a Kossuth rádió stúdiójába és könnyed eleganciával mindenkit lemosott a pályáról.

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vasárnapi újság című műsorban.
 
Gulyás szerint hazánk májusig 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint azok az országok, amelyek csak az Európai Unió által szállított vakcinákra építik a védekezésüket.
    
"Kisebb zavarok egy ekkora logisztikai akciónál lehetnek", de összességében Magyarország már most is második az EU tagállamai között az oltási rangsorban, és az a cél, hogy az elsők legyünk - mondta.

Úgy marad el a tömeges hétvégi oltás, hogy aki odamegy az oltópontra, megkapja a vakcinát

„Kedves Polgármester asszony! Ma voltam a Goki oltóponton ahova kaptam a behívómat, elmentem az esélytelenek nyugalmával. Ahol kiderült, hogy személyzet is van, oltóanyag is van, és aki rajta van a listán, beoltják. Az orvos kért, hogy szóljak akinek tudok, hogy ne üljenek ott feleslegesen" - írják abban az üzenetben, amelyet Baranyi Krisztina, Budapest IX.

A miniszter rámutatott: a sajtóban megjelentekkel szemben az oltási program egy percre sem állt le. Nehéz nem tömegesnek tekinteni azt az oltássorozatot, amelyben 400 ezer ember fogja megkapni a vakcinát - tette hozzá Gulyás Gergely.
    
Megjegyezte: a háziorvosoknál, a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztráltak oltása Sinopharm-, Moderna- és Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezt is megkapják az emberek.

Az erre fogékonyaknak sem kellett sokáig várni, végre megtudhattuk ismét, hogy a baloldal oltásellenes:

"Sajnos a baloldal a legnagyobb válsághelyzetben is a minél rosszabb, annál jobb elvéből indul ki, és ebből egyenesen következik az oltásellenesség. Olyan vakcinákkal, amelyeket a magyar hatóságok megvizsgáltak és engedélyeztek, amelyekkel világszerte több tízmillió embert beoltottak, és számukra ez védettséget biztosít, ugyan miért ne lehetne oltani Magyarországon?

Hozzátette azt is: a kínai vakcina az egyik legjobb, a mutánsok ellen talán a legnagyobb védelmet nyújtó oltóanyag, az oltásellenes álláspont ellentétes Magyarország érdekeivel, és azzal is, hogy a hatékony védekezés eredményeképp minél előbb újra lehessen indítani a gazdaságot.

Nem volt könnyű feladat, de azért sikerült összekapcsolni a migránsokat a vakcinával

Magyarország nem először játszott úttörő szerepet - utalt az oltások mellett a migrációra, megjegyezve, utóbbiról Magyarország mondta ki elsőként, hogy a folyamatot meg kell állítani. Vakcinaügyben is egyértelmű volt, hogy nemcsak nyugaton, hanem keleten is készíthetők jó vakcinák - hangsúlyozta, hozzátéve: ahhoz ragaszkodtak, hogy a vakcinákat a magyar hatóságok is vizsgálják, és csak olyanokat kaphassanak meg az emberek, amelyek ellenőrzöttek és biztonságosak.

Intoleráns törpepártok, Orbán az egyik legbefolyásosabb európai politikus és a Néppárton kívül is van élet

A Fidesznek az Európai Néppárt (EPP) frakciójából való kilépéséről úgy fogalmazott, az egyébként balliberális irányba sodródó EPP-ben voltak olyan Benelux- vagy skandináv törpepártok, amelyek alapvetően intoleráns politikát folytatnak, és nem tudták elviselni a magyar kormánypártot, amely ragaszkodik a hagyományos kereszténydemokrata értékrendhez, elutasítja a migrációt és a családpolitikában is világos értékeket fogalmaz meg. Hangsúlyozta: a Fidesz képviselői mindig is a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben.

Gulyás Gergely rámutatott: a balliberális európai sajtóban sem vitatja senki, hogy a magyar miniszterelnök Európa egyik legbefolyásosabb politikusa, ahogy azt sem, hogy Angela Merkel szeptemberi távozásával az EU állam- és kormányfői közül Orbán Viktor lesz a legrégebben hivatalt viselő kormányfő. Ez az ismertségét, befolyását önmagában is mutatja - emelte ki a miniszter.

Megjegyezte: az Európai Néppárton kívül is van élet. Az európai konzervatív, illetve jobboldali pártok között van a legerősebb olasz kormánypárt, a lengyel kormányt alkotó legnagyobb párt, szövetségeseket köztük is lehet találni - tette hozzá.

Gulyás Gergely szerint úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt az elmúlt években feladta az alapvető jobboldali értékeket, azonban van egy nagy társadalmi igény, illetve egy nemzetközi összefogásra vonatkozó igény is arra, hogy legyenek olyanok, akik ezt képviselik.

Szólj hozzá!

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.