Balla György fideszes képviselőhöz kell járulniuk a kivéreztetett városok vezetőinek, ha pénzt akarnak

Bazsó Bálint 2021-03-04 16:07:38
Politika level végtelen: Kreálj egy problémát, majd tegyél úgy, mintha meg akarnád oldani.

A 25 ezernél több lakosú vidéki településekkel folytatott egyeztetésekért felelős miniszteri biztossá nevezték ki szerdától Balla György fideszes országgyűlési képviselőt. A Miniszterelnökség közleményben azt írták: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter három hónapra nevezte ki Balla Györgyöt, március 3-ától. A koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztosként feladata lesz, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és 69 településvezető között folytatott egyeztetéseket követően külön-külön tárgyaljon a 25 ezer lakos feletti vidéki városok képviselőivel - írták.

Fotó: MTI

A fővárossal és a budapesti kerületek vezetőivel Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára fog egyeztetni.
    
A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a következő hetekre tervezett tárgyalásokon a Miniszterelnökség mellett a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői vesznek részt.

Mint írják: "Az egyeztetések célja, hogy az önkormányzatok igényeit figyelembe véve olyan megoldást találjanak, amely a települések hatékony működését biztosítja, valamint beruházások és fejlesztések révén javítja az infrastruktúra és közszolgáltatások minőségét, ugyanakkor munkahelyeket teremt és növeli a gazdaság teljesítményét is."

Az egyeztetések fekete öves nagymestere ül le a polgármesterekkel

Mint ismert, a kormány válságkezelés címén az önkormányzatokat bevételeinek egy részét, így többek között az iparűzési adó egy részét (csak ezzel a döntéssel mintegy 150 milliárd forinttól szabadították meg az önkormányzatokat) és a gépjárműadót elvonta vagy elengedte, ezzel a legtöbb települést rendkívül nehéz helyzetbe hozta. A nyilvánvalóan politikai akció akkor vált még nyilvánvalóbbá, amikor kiderült, a kormánypárti vezetésű városok jelentős kompenzációt kapnak.

A fideszes városoknak kompenzálja a kormány az elvonásokat

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg egyaránt 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására - derül ki a december 24-én közzétett Magyar Közlönyből a 24.hu cikke szerint. Amíg Ausztriában az ottani kormány kisegíti a településeket, itthon Orbán Viktor a járvány okozta gazdasági károk enyhítését az elvonásokban látja.

Ilyen előzmények után már meg sem lepődhetünk a miniszteri biztos személyén, alkalmasabb embert ugyanis keresve sem találhatott volna az "egyeztetésekre" a Fidesz: Balla az országgyűlési munka során számtalan alkalommal bizonyította hogy ő az egyeztetések, kompromisszumok fekete öves nagymestere,

Ezt a szép hivatást gyakorolta akkor is, amikor tavaly tavasszal arról beszélt, hogy felfordult a gyomra az ellenzéktől:

"Fölfordult a gyomrom! Többször, de különösen akkor, amikor Vadai Ágnes – aki vastagon részt vett a 2008-as válságkezelésben – hihetetlen arroganciával követeli az egészségügyi dolgozók fizetésének megduplázását, miközben ők egyhavi fizetést vettek el annak idején ezektől a dolgozóktól"

Balla mestere az egyeztetéseknek, egyszerűen a vérében van a műfaj. Így volt ez három éve, 2018 nyarán, amikor többpárti egyeztetést tartottak a Belügyminisztériumban az alaptörvény-módosításról és a Stop Soros javaslatról. Az amúgy is emelkedett, agyzsibbasztóan ostoba, tökértelmetlen, de legalább marhasok pénzbe kerülő bohóckodás megtárgyalása és persze egyeztetést követően Balla György a 444 tudósítása szerint arról beszélt:

"Az ellenzék semmit sem tanult, és teljesen világos, hogy továbbra is az illegális migrációt támogatja".

Sőt, a képviselő szerint az ellenzéki politikusok "valódi szándéka" továbbra is az, hogy "Soros György ngo-it" támogassák, nem pedig az, hogy az illegális bevándorlás ellen lépjenek fel.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.