A Twitter után a Youtube is meghatározatlan ideig zárolta Donald Trump csatornáját

Fehér Buda 2021-01-28 14:43:32
Attól félnek, a volt elnök további zavargásokra buzdítaná a követőit.

Törölte Donald Trump csatornáját a Youtube. A videómegosztó óriás először két héttel ezelőtt korlátozta a hozzáférést a volt elnök felhasználói fiókjához, miután Trump arra ösztönözte a követőit, hogy menjenek a Capitolium épülete elé tüntetni. A tüntetés gyorsan zavargássá csapott át, az épületet megrohamozták a Trumpra szavazók, többen életüket is vesztették a felfordulás során.

A Twitter már korábban bejelentette, hogy határozatlan ideig zárolta Trump fiókját a saját felületén, ezt követte most a Youtube is, így az USA leköszönő elnöke nem tud újabb videókat megosztani a portálon, írja a Metro. Az eddigi videói viszont továbbra is elérhetőek lesznek, a kommentelési lehetőséget viszont minden felvétel alatt kikapcsolták.

A Youtube egy közleményt is kiadott a döntésükről, amiben azt írják, félő, hogy Trump az újabb videóival a Capitoliumhoz hasonló állapotokat teremtene elő, ezért nem engednek senkit sem belépni a csatornára.

Ezzel egyidőben a videómegosztó Rudy Giuliani, Trump egykori ügyvédjének is korlátozta a hozzáférését. A férfi ugyan oszthat meg új videókat, sőt, a régi felvételei sem tűntek el, viszont kikerült a Youtube partner programjából, tehát a videóin nem helyezhet el reklámokat, így fizetést sem kaphat utánuk az elnök volt ügyvédje. A közösségi oldal ezt azzal magyarázta, hogy Giuliani folyamatosan választási csalásokat emlegetett a 2020-as elnökválasztással kapcsolatban, habár ezt sosem sikerült bizonyítania. Az ügyvéd nem csak a Youtube-ot haragította magára ezzel, hanem a munkatársait is, Giuliani ellen kettő eljárás is indult New York államban, aminek akár az is lehet a vége, hogy eltiltják a további munkától.

Trump felhasználói fiókjait emellett továbbra is felfüggesztette a Facebook és az Instagram is, így a négy legnagyobb közösségi oldal egyikéhez sem férhet hozzá a volt elnök. A Facebook és az Instagram azonban még nem döntött arról, hogy meddig tartják fent a tiltást, a döntést egy 30 tagú bizottság fogja meghozni, bár azt még nem jelentették be, mikor.

Szólj hozzá!

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.