Breaking: Trump-hívő tüntetők törtek be az amerikai törvényhozás épületébe!

Székely Zoárd 2021-01-06 21:42:00
Egy nőt meglőttek, több rendőr is megsérült.

Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi: Donald Trump-párti tüntetők magyar idő szerint negyed kilenckor összecsaptak a rendőrökkel és betörtek a washingtoni Capitoliumba, az amerikai törvényhozás épületébe. A kongresszus két házának együttes ülésén éppen a tagállamokból érkező elektori szavazatok hivatalos megszámlálása zajlott, megkezdve a demokrata Joe Biden győzelmével zárult elnökválasztás végeredményének szentesítését.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


A január 20-án távozó elnök maga is felszólalt a washingtoni tüntetésen, és arról beszélt, hogy soha nem fogják feladni és elismerni a vereséget. Trump bírálta az eredményt elfogadó „gyenge” republikánusokat, de még Mike Pence alelnököt is, felszólítva őt arra, hogy ne hirdesse ki Biden győzelmét. Pence ugyanakkor kijelentette: nincs felhatalmazása arra, hogy egyoldalúan elutasítsa az elektori szavazatok kihirdetését.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A CNN értesülései szerint több száz tüntetőnek sikerült bejutnia a lezárt épületbe, az ülést pedig felfüggesztették mindkét házban. Pence alelnököt sikerült kimenekíteni az épületből, Kamala Harris leendő alelnökről pedig azt közölték, biztonságban van.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Washington polgármestere helyi idő szerint délután 6 órától kijárási tilalmat rendelt el. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke és Muriel Bowser, a főváros demokrata párti polgármestere a Nemzeti Gárda mozgósítását is kérte a Capitoliumot ostromló Trump-párti tüntetőkkel szemben.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A beszámolók szerint az irodákban, illetve a képviselőházi ülésteremben is nagyjából száz képviselő és szenátor várakozik, akiknek gázmaszkokat osztottak ki.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A képviselőházi ülésteremnél a rendőrök a fegyverüket elővéve védik az elbarikádozott bejáratot, tüntetők dörömböltek az ajtón, mielőtt az üléstermet kiürítették volna. A fotókon látszik, hogy legalább egy tüntető a szenátus termébe is bejutott.

Facebook

(null)

A Guardian szerint egy nőt meglőttek, őt életveszélyes állapotban szállítottak ki az épületből a mentősök. Több rendőr is megsérült, legalább egyiküket kórházba is kellett szállítani. Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője azt írta, hogy Trump utasítására a Nemzeti Gárdát és más szövetségi egységeket is a helyszínre küldtek.

Egy korábbi rendőrfőkapitány úgy nyilatkozott:

„ennél nagyobb puccskísérletet még nem látott az ország".

Trump időközben Twitter-üzenetében arra kérte támogatóit, hogy békésen tüntessenek, majd egy videóüzenetet is kitett, amelyben azt hangsúlyozta: a választást szerinte elcsalták, de mégis arra kéri az embereket, hogy most inkább menjenek haza:

Jens Stolteberg NATO-főtitkár pedig elővette a jellemzően a közép-afrikai országokban lejátszódó puccsoknál használt formulát, és azt írta Twitteren:

„Sokkoló képek Washingtonból. Egy demokratikus választás eredményét tiszteletben kell tartani.”

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.