Megszólalt a Pedagógusok Szakszervezete a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola bencéseknek való átadása ügyében

Papp László Tamás 2021-01-22 10:38:00
A PSZ megyei szervezetének elnöke szerint nem ördögtől való gondolat, de nem akarja a diákokat, a szülőket és a tanárokat sem kihagyni a döntésből.

Január 20-án számoltunk be arról: átadnák a bencés szerzetesrendnek a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola működtetését. Cikkünkben idéztük Kropfné Knipp Mária intézményvezető szülőkhöz írt levelét, megszólaltattuk Dr. Sik Sándor helyi kormánypárti önkormányzati képviselőt, a tankerülethez válaszát is közültük, s persze a szerzetesrend véleményét is tudakoltuk, de utóbbiak egyelőre nem akartak nyilatkozni.

Átadnák a bencés szerzetesrendnek a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskolát

Birtokunkba jutott egy levél, amelyből kiderül: átadnák a bencés szerzetesrendnek a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola működtetését. Mint arról Kropfné Knipp Mária intézményvezető levelében beszámolt, tavaly decemberben, valamint idén január 11-én Hardi Titusz, a Pannonhalmi Főapátság oktatási igazgatója felkereste az iskolát, mivel a bencés szerzetesrend 2021. szeptember 1-től visszavenné azt.

A Pedagógusok Szakszervezetét is megkérdeztük, az érdekképviselet megyei elnöke alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Az említett intézmény falai között egy magas szervezettségű alapszervezet működik. Az iskolájukhoz és településükhöz lojális kollégák alkotják, ezért nyilatkozni nem kívánnak a kialakult helyzettel kapcsolatban, mivel úgy érzik, hogy egyenlőre nem rendelkeznek kellő ismerettel egy átfogó, végiggondolt vélemény kialakításához.” - szól a közlemény.

„A Pedagógusok Szakszervezete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének véleménye az, hogy minden lényeges változás, ami a társadalom, a lakosság és az iskola életét döntően befolyásolja, az csak megfelelő tájékoztatás, előkészítés mellett, az érintettek érdekének, véleményének teljes figyelembevételével történhet!” - hangsúlyozzák.

Azt is hozzátéve: „A fenntartóváltás sokszor előnyös helyzetbe hozza az érintetteket, nem ördögtől való gondolat. Az sokkal inkább problémát jelent, ha mindez a diákok, szülők és tanárok akarata ellenére menne végbe, a fejük felett dőlne el. Kellő körültekintést és az érintettek iránti tiszteletet várjuk el a döntéshozóktól: Magyarország Kormányától, a Pannonhalmi Bencés Főapátságtól és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatától.”

– fogalmazott Neubauer Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke.

A későbbiekben a tervek szerint lesz egy szülői fórum, ahol a szervezetesrend képviselője tájékoztat az ügyben, utána pedig a szülők szavazhatnak, támogatják-e a fenntartóváltást.

Szólj hozzá!

Hatósági eljárást indított a Médiahatóság a Győr+ Rádióval szemben

Vélhetően egy teljes héten át nem teljesítette az adó a közszolgálati műsorszámok kötelező arányát.

Ökölharc volt egy szombathelyi lakásban

Súlyos testi sérülést szenvedett a sértett.

LMP: Akkumulátorgyarmat után akkuhulladék-feldolgozó lehet Magyarország

A zöldpárt szerint kormány ahelyett, hogy megerősítené a környezetvédelmi hatóságot, újabb veszélyes üzemeket szabadít az országra.

Vádat emeltek a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben

Horváth Csaba zuglói polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő is a vádlottak között.

Plasztik kártya nyomtatás: hasznos tudnivalók, felhasználási lehetőségek

A médiában is sokat hallhatunk róla, hogy a modern üzleti világban a plasztik kártyák széles körű alkalmazása egyre elterjedtebbé válik. Legyen szó ügyfélhűség programokról, beléptetőrendszerekről vagy akár személyazonosítás céljából történő felhasználásról, igen széles a paletta.

Elkezdte a felkészülést az új idényre a Győri Audi ETO KC

A következő három-négy hétre vonatkozóan az a cél, hogy az új játékosok beépüljenek az együttesbe.

Lefejelte idős apósát egy jánosházi férfi

Bíróság dönt az elkövető sorsáról.

Fátyolfelhős csütörtök vár ránk

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Ipari kapuk az energiahatékonyságért

Ha valakinek tippelnie kellene, hogy egy ipari létesítmény mely pontján lehet komoly energiamegtakarítást elérni, bizonyára elsőre nem az ipari kapu jutna az eszébe.

Hende Csaba Felsőcsatáron járt

Na nem azért, hogy megnézze a rottyon lévő gyermeküdülőt, hanem azért, hogy új kenyeret majszoljon.

Mi alapján válasszuk ki a festékanyagot a nyomtatónkhoz?

Az elmúlt években számos olyan jelenségre, tendenciára lehettünk figyelmesek, melyekre korábban nem volt példa. Ezek közé tartozik többek között a digitalizáció is, ami azt jelenti, hogy sok feladatot, folyamatot teljes egészében digitálisan, az okoseszközök használatával végzünk el.

Tippek tapasztalt kamionsofőröktől kezdőknek

Ez a hivatás nem egyszerűen csak egy munka, erre születni kell – hallottuk már néhány kamionostól, és valóban van benne valami, mert igen nagy szükség van a talpraesettségre és az alkalmazkodóképességre, ha vérbeli kamionos szeretnél lenni.

Így épül fel a szemlencse és így vigyázhatunk rá helyes táplálkozással

A szemlencse az emberi szem egyik legfontosabb része, hisz segít fókuszálni a beérkező fényt a retinára, hogy éles képet láthassunk.

Országos ipartörténeti konferenciát tartanak Győrben

Az eseményt a Győri Ipartörténeti Alapítvány szervezi.

Férfias örömök a négy fal között

Az emberekben erős a kívánság és a törekvés afelé, hogy örömöt, boldogságot tudjanak átélni. A sokféle motiváció közül, ami mozgat bennünket, ez az egyik legintenzívebb késztetés, amely ráadásul az életünk szinte minden frontján megjelenik.