Rocksulit hozna létre Dézsi Csaba András Győrben

Pintér Bence 2021-01-22 11:57:00
Péntek reggel nyolctól megnyílik a győri Barátság park futópályája; a polgármester szerint nincs forráshiánya a GYHG-nak; jön a belvárosi kódex, melynek nyomán megszűnhetnek a zárt teraszok a Jedlik utcában; a Tankcsapda zenészével pedig egy „rocksuli” létrehozásáról tárgyalt a polgármester.

Megnyílik a járvány miatt lezárt Barátság park futópályája – jelentette be Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) a COVID-híradóban. A parkot és sporteszközeit, sportpályáit a járvány miatt zárták le, és most is csak a futópálya lesz látogatható.

A futópálya megnyitását egyébként a Győr+ reggeli műsorában javasolta egy győri lakos. A rádióműsorban a polgármester elmondta: azért is találkozott a Tankcsapda zenészével, Fejes Tamással, mert

egy „rocksulit” szeretne létrehozni Győrben, a belvárosban, ami egyfajta inkubátorházként működhetne győri zenekaroknak, DJ-knek.

Megszűnhetnek a Jedlik utcát szűkítő teraszok?

Visszatérve a COVID-híradóra: rákérdezett valaki a belváros rendezése kapcsán, hogy a Jedlik utcában (melyről többször írtunk) elbontják-e a közlekedést nehezítő teraszokat.

A polgármester azt ígérte, hogy a belvárosban megszűnnek a kiváltságok, majd kijelentette: megszűnnek a zárt teraszok, és a nyílt teraszok is egységesek lesznek.

Azt is elmondta, hogy a belvárosi kódex szerint kötelező nyitvatartási szabályok lesznek. Hozzátette: a cél az, hogy ismét felvirágoztassák a belvárost, egységes legyen az üzletek arculata.

Jedlik utcai biciklistiltás: a magán-, vagy a közérdek a fontosabb?

Egy hete számoltunk be arról, hogy furcsa megoldás született a győri belváros egy fő gyalogos és biciklis közlekedési ütőerének számító Jedlik utca évek óta meglévő problémáira. A Jedlik utca nem csak a Dunakapu és a Széchenyi tereket köti össze a gyalogosok számra, de a város északi részéből, illetve a szigetközi agglomeráció felől érkező biciklis útvonal fontos szakasza is, évtizedek óta közösen közlekednek rajta biciklisek és gyalogosok.

A mi kérdéseinkre is válaszolt a polgármester

A polgármester a híradóban válaszolt több korábban e-mailben általunk is feltett kérdésre is. Például arra, hogy van-e hivatalos indoklása annak, hogy több vezetőt is elküldtek a Győr Projekt Kft.-től. Dézsi Csaba András szerint a cél a társaság költségeinek racionális csökkentése, emiatt szerveznek át, az átalakítás nem személyre szóló volt.

Arról is érdeklődtünk, hogy igaz-e az a pletyka, hogy a GYHG olyan likviditási gondokkal küzd, hogy veszélyben van a szemétszállítás biztonsága? A polgármester elmondta, hogy a GYHG nem küzd forráshiánnyal, a szemétszállítás tehát biztosított. „A szemetet el fogjuk vinni, mindig” – mondta a polgármester.

Kiderült: önkormányzati bérlakások építése most nincs tervben, mivel nincs rá pénz a járvány és a járvány miatti elvonások miatt. Az is kiderült: a Reptéri utat az önkormányzat még idén, uniós forrásból elkezdi felújítani. 

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról