Alig engedtek új bérkövetelésükben az Audi dolgozói

ugytudjuk.hu
2020. február 13. csütörtök, 19:54
A lojalitási bónusz emelésének mértékében hoztak kompromisszumot.

Átadta a legújabb bérkövetelési csomagját az Audi Hungária Független Szakszervezete. Arról már korábban írtunk, hogy nincsenek közel a győri Audi dolgozóinak és a munkáltatónak az álláspontjai a béreket illetően, kedden derült ki, hogy a dolgozók nem fogadták el a gyár bérajánlatát.

 

A munkáltatói oldal első javaslata még csütörtökön lett nyilvános, akkor arról írtunk, hogy a szakszervezet két évre állapodna meg, 2020. április 1-től 12 százalékos, de minimum 60 000 Ft-os alapbéremelést; 2021. április 1-től 11 százalékos, de minimum 65 000 Ft-os alapbéremelést kérnek. A cég ajánlata ezzel szemben négy évre szólt, minden évben 32 ezer forinttal nőne az alapbér. Ezen felül megjelenik a javaslatban egy évente 80 ezer forintos keret, amit a dolgozók egészségügyi szolgáltatások felhasználására fordíthatnának.

 

A bértárgyalások ma folytatódtak, az AHFSZ oldalán azt írják, a tárgyalás azzal kezdődött, hogy átadták a legújabb követelési csomagjukat. Az újabb bérkövetelésben egy fontos pont van, mégpedig az, hogy

 

az AHFSZ megváltoztatta igényét a lojalitási bónusz emelésének mértékére. 

 

Mint írják, ez az elem minden 5 évnél régebb óta az Audinál dolgozó munkatársat érint, eléggé jelentős mértékű bértömeget jelent. Az AHFSZ eredeti követeléséhez képest ez az elmozdulás a lojalitási bónusz tekintetében mintegy 30%-os mértéket tesz ki. Az új követelés értelmében a lojalitási bónusz 6 ezer forintról indulna, majd évente 2500 forinttal növekedne.

 

A tárgyalásnak még nincs vége, a két fél február 18-án ül újból asztalhoz, akkor a munkáltatói fél fogja átadni az újabb javaslatát. 

 

Security Check Required

null

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás