Két petíciót is indít az ellenzék Győrben a Fidesz és Borkai ellen

Pintér Bence 2019-10-17 18:15:00
A győri Momentum a közgyűlés feloszlatásáért, a helyi DK pedig Borkai lemondásáért indít aláírásgyűjtést. A Momentum emellett megígérte: ha Borkai nyilvánosan megjelenik, ők ott lesznek.

Sajtótájékoztatón jelentette be a győri Momentum képviseletében Hegedűs Ákos helyi elnök, hogy

a Momentum aláírásgyűjtést kezdeményez Győrben azért, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát és legyen új választás,

mindemellett pedig megígérték: tájékoztató kampányt indítanak Borkai ügyeiről illetve a helyi Jobbik árulásáról; illetve ott lesznek Borkai nyilvános szereplésein, hogy számonkérjék.

Mint ismeretes, Borkai Zsolt a kampányban előkerült szexbotránya és korrupciós ügyei ellenére megnyerte a győri választást, majd bejelentette, hogy kilép a Fideszből, de a polgármesterségről nem mond le.

Hegedűs szerint Borkai tönkretette Győr hírnevét, ezen nevet az ország és most már egyre többen külföldön is. „A város ami eddig arról volt híres, hogy a világ legnagyobb motorgyárának ad helyet, most pedig arról, milyen szégyentelen a polgármestere” – mondta. Hozzátette: elképesztő, hogy a Fidesz továbbra is támogatja ezt az embert csak azért, hogy hatalmat tudjon gyakorolni Győrben.

A győri Momentum petícióját online és az utcákon is ki lehet majd tölteni, a párt aktivistái standolni fognak a városban.

Apropó: van egy másik aláírásgyűjtés is

Mindeközben elindult egy másik aláírásgyűjtés is:

a helyi DK a polgármesterségről hatszáz szavazattal lecsúszó Glázer Tímea vezetésével azért kéri a győriek aláírását, hogy Borkai Zsolt mondjon le.

„Vagyis Borkai lemosná a szégyent, amit a Fidesznek okozott, de nem mossa le a szégyent, amit a városunknak okozott. Borkainak fontosabb a Fidesz, mint Győr, fontosabb neki Orbán Viktor, mint a győri polgárok. Borkainak távoznia kell Győr éléről!” – írta Facebook-oldalán a korábbi polgármesterjelölt, aki arra kérte a város polgárait, hogy segítsenek terjeszteni a petíciót.

A győri MSZP pedig szerencsére nem egy harmadik aláírásgyűjtést kezdett szervezni, hanem tüntetést: a szombati tüntetés, amibe a többi ellenzéki párt is becsatlakozik, a városháza előtt lesz, itt írtunk róla részletesen.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.