Két petíciót is indít az ellenzék Győrben a Fidesz és Borkai ellen

Pintér Bence
2019. október 17. csütörtök, 18:15
A győri Momentum a közgyűlés feloszlatásáért, a helyi DK pedig Borkai lemondásáért indít aláírásgyűjtést. A Momentum emellett megígérte: ha Borkai nyilvánosan megjelenik, ők ott lesznek.

Sajtótájékoztatón jelentette be a győri Momentum képviseletében Hegedűs Ákos helyi elnök, hogy

 

a Momentum aláírásgyűjtést kezdeményez Győrben azért, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát és legyen új választás,

 

mindemellett pedig megígérték: tájékoztató kampányt indítanak Borkai ügyeiről illetve a helyi Jobbik árulásáról; illetve ott lesznek Borkai nyilvános szereplésein, hogy számonkérjék.

 

Mint ismeretes, Borkai Zsolt a kampányban előkerült szexbotránya és korrupciós ügyei ellenére megnyerte a győri választást, majd bejelentette, hogy kilép a Fideszből, de a polgármesterségről nem mond le.

 

Hegedűs szerint Borkai tönkretette Győr hírnevét, ezen nevet az ország és most már egyre többen külföldön is. „A város ami eddig arról volt híres, hogy a világ legnagyobb motorgyárának ad helyet, most pedig arról, milyen szégyentelen a polgármestere” – mondta. Hozzátette: elképesztő, hogy a Fidesz továbbra is támogatja ezt az embert csak azért, hogy hatalmat tudjon gyakorolni Győrben.

 

A győri Momentum petícióját online és az utcákon is ki lehet majd tölteni, a párt aktivistái standolni fognak a városban.

 

Apropó: van egy másik aláírásgyűjtés is

 

Mindeközben elindult egy másik aláírásgyűjtés is:

 

a helyi DK a polgármesterségről hatszáz szavazattal lecsúszó Glázer Tímea vezetésével azért kéri a győriek aláírását, hogy Borkai Zsolt mondjon le.

 

„Vagyis Borkai lemosná a szégyent, amit a Fidesznek okozott, de nem mossa le a szégyent, amit a városunknak okozott. Borkainak fontosabb a Fidesz, mint Győr, fontosabb neki Orbán Viktor, mint a győri polgárok. Borkainak távoznia kell Győr éléről!” – írta Facebook-oldalán a korábbi polgármesterjelölt, aki arra kérte a város polgárait, hogy segítsenek terjeszteni a petíciót.

 

A győri MSZP pedig szerencsére nem egy harmadik aláírásgyűjtést kezdett szervezni, hanem tüntetést: a szombati tüntetés, amibe a többi ellenzéki párt is becsatlakozik, a városháza előtt lesz, itt írtunk róla részletesen.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás