Hihetetlen idióta kérdéseket tettek fel brit turisták a kormányuknak utazásaikról

Unyatyinszki György 2018-12-30 15:01:00
Vannak-e lengyel vámpírok?

Sok turista szeretne pontos képet alkotni egy-egy célországról az utazás tervezésekor, a brit kormány pedig egy kérdezz-felelek lehetőséget tart fenn, ahol érdeklődhetnek a legfontosabbakról. Persze, hogy kinek mi a fontos, az már más kérdés. A turisták egy része ugyanis elképesztő hülyeségeket tis tudnak kérdezni, ebből közölt egy válogatást a brit külügy.

A legsúlyosabb kérdést a minisztérium szerint az Egyesült Államokból tették fel, hogy az idén ki nyerte a BBC televízió Strictly Come Dancing címmel évente megrendezett, celebeket felvonultató, rendkívül népszerű táncversenyét. Ennél azonban nekünk vannak nagyobb kedvenceink:

  • Egy férfi azt kérdezte a Foreign Office ügyeletesétől, hogy hova küldhet egy másfél méteres fadarabot, amelyet a tengerparton talált, és amelyről az a meggyőződése támadt, hogy egy XVIII. századi brit hadihajó maradványa.
  • Olaszországban egy brit állampolgár esküvője megszervezésével kívánta megbízni a római brit nagykövetséget, egyben azt is kérte, hogy a diplomáciai képviselet javasoljon egy jó virágboltot, és szerezzen neki "belépőjegyet" a pápához.
  • A Kanári-szigetekről azzal telefonált egy brit turista, hogy a külügy eszközöljön ki számára egy másik szállodai szobát, mivel eredeti szobájába "betört" egy kóbor macska és az ágyra pisilt.
  • Egy férfi azt kívánta megtudni a londoni külügyminisztériumtól, hogy élnek-e vámpírok Lengyelországban. Egy kengyel nő még az első randevú előtt tudni akarta az ő vércsoportját egy online társkeresőn.
  • Kuvaitban valaki kutyakölyköket ajánlott fel ingyen a helyi brit nagykövetség munkatársainak.
  • Bangkokból azzal a kéréssel telefonált egy férfi, hogy a minisztérium vegye fel a kapcsolatot az ő nevében egy helyi masszázsszalonnal, mivel a masszázs közben elaludt, és emiatt úgy érzi, hogy nem köteles kifizetni az intézmény által kért díjat.
  • Delhiből azt akarta megtudni egy telefonáló, hogy hány órakor nyit a helyi brit diplomáciai képviselet, mert úgy hallotta, hogy ott vegetáriánusok számára is megfelelő virslit árulnak, és szeretne belőle vásárolni.

A brit külügyminisztérium szóvivője a kivonatos összeállításhoz fűzött kommentárjában hangsúlyozta: a tárcához az idén több mint 330 ezer hívás futott be olyan brit állampolgároktól, akiknek valóban segítségre volt szükségük. Közülük 3400-an kórházba kerültek, 4900-at pedig őrizetbe vettek külföldön.

via MTI

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.