HIRDETÉS

Fotó: MTI/Mónus Márton

Elfoglalták a Lánchidat Budapesten a tüntetők 

Farkas Bazsi
2018. december 12. szerda, 20:08
A “rabszolgatörvény” elfogadása indította be az eseményeket. 

Ma fogadta el a Parlament azt a törvénymódosítást, ami 250-ről 400 órára emelte az egy évben elrendelhető túlórát, ráadásul ez ennek kifizetését három éves időintervallumban adta meg. 


Az ellenzéki pártok a módosítás elfogadásának pillanatában kezdtek mozgósításba, arra kértek mindenkit, aki nem ért egyet a módosítással az menjen a Kossuth térre. A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról. Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!"

 

 

Az alkalmi szónokok egyike azt ígérte, hogy a tiltakozás hajnalig folytatódik, ehhez pedig azok csatlakozását kérte, akik éjjel is a Kossuth téren tudnak maradni.

 

A tüntetők a Kossuth térről a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, majd az Oktogon felé indultak, elfoglalva a Szent István körút mindkét oldalát. Többen a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd zászlait lengették - írja az MTI.

 

Hende Csaba vezérletével nyomták át a rabszolgatörvény szigorúbb változatát

Csütörtök este fejezte be a fideszes Hende Csaba által vezetett Törvényalkotási bizottság a rabszolgatörvényként emlegetett törvénymódosító javaslat vitáját. A bizottság indoklás nélkül "visszakeményítette" a kissé felpuhított jogszabályt, tehát végül arról fognak szavazni jövő szerdán a képviselők. Csütörtök délután még úgy látszott, hogy a parlament vállalkozásfejlesztési szakbizottsága némileg lazít a fideszes Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által beterjesztett törvényjavaslaton.

 

A tüntetők a Fidesz székházhoz vonultak, ahol áttörték a rendőrsorfalat és bejutottak a székház udvarára. Két nő felmászott az épület erkélyére. A rendőrök végül kiszorították a tömeget, ami ezután a Lánchíd felé vette az irányt és elfoglalta azt. 

 

 

Hogy a tömeg mennyi tüntetőből állhat azt nem tudni. A tervek szerint a tüntetés a Kossuth téren folytatódik. 

 

Frissítés 

 

A tömeg közben visszaért a Kossuth térre, a Parlament lépcsőjén több sorban álltak fel a rendőrök, akiknek a tömeg azt kiabálja, hogy rossz helyen oldalon állnak. Felszólalók azt mondják, hogy azt kell folytatniuk, amit ma az ellenzéki politikusok a Parlamentben elkezdtek. 

 

 

 

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás