Csont nélkül megszavazta a Fidesz a rabszolgatörvényt

2018. december 12. szerda, 13:51
Röhögve húzták ki a talajt a tisztességes munkások lába alól.

 

Nem olyan rég mi is beszámoltunk róla, hogy az ellenzéki képviselők szerdán megszállták a parlamenti házelnöki pulpitust, hogy ezzel megakadályozzák, hogy a Fidesz-KDNP többség szavazzon a rabszolgatörvényről, valamint a közigazgatási különbíróságokról.

 

Sajnos úgy tűnik, hiábavaló volt az egész, a fideszes többség ugyanis ma 130 igennel megszavazta a túlóratörvény-javaslatot, ráadásul mindezt vigyorogva, teljesen házszabályellenesen. A javaslatot még Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf nyújtott még be.

 

A Munka Törvénykönyve ez alapján úgy módosul, hogy az engedélyezett túlórák számát az eddigi 250-ről 400 órára emelkedik. Ezt a munkaadók kollektív szerződés nélkül, a munkavállalóval kötött megállapodás alapján is megtehetnék. 

 

Az elszámolásra rendelkezésére álló időkeret az eddigi egy helyett 3 évre növekszik, ez azt jelenti, hogy a dolgozók sokkal később kapnák meg a túlórákért járó juattásukat. 

 

De más hátborzongató javaslatokat is megszavaztak ám, mint például a vitatott egyházügyi törvényt és a közigazgatási bíróságokról szóló javaslatot is. A közigazgatási bíróságok vezetője Patyi András lesz és ezentúl a kormány által kiválasztott és kinevezett bírók döntenek majd a kormánynak kényes ügyekről. Hát nem csodálatos? Ja, nem.

 

A túlóratörvény miatt ma délután tüntetést szerveztek a Kossuth téren, az ellenzéki képviselők arra buzdítják az embereket, hogy minél többen fejezzék ki nemtetszésüket.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás