HIRDETÉS

2 millió forintot csalt ki telefonhívásokkal a börtönből egy vasi férfi

Farkas Bazsi
2020. január 13. hétfő, 08:35
Azt mondta az áldozatoknak, hogy kisorsolták őket egy nyereményjátékban.

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki távközlési cégek munkatársának adta ki magát, és országszerte 13 sértettet tévesztett meg valótlan
telefonhívásokkal, 2017 októberétől 2018 januárjának végéig - írja hozzánk eljuttatott közleményében az Ügyészség.

 


A vádirat szerint a rovott múltú vádlott saját, valamint mások nevén nyilvántartott SIM kártyák felhasználásával felhívta a sértetteket, akiknek azt állította, hogy kisorsolták őket egy nyereményjátékon.

 


A vádlott a nyeremény kiutalásának feltételeként határozta meg, hogy a sértettek  meghatározott összegű átutalást teljesítsenek az általa megadott bankszámlaszámra, telefonszámokat töltsenek fel, illetve meghatározott összegeket adjanak fel pénzküldő szolgáltatáson keresztül.

 

Az egyes esetekben a sértettek 50.000 forinttól 325.000 forintig terjedő összeget utaltak illetve adtak fel, valamint alkalmanként 15.000 forinttal töltötték fel a vádlott által megjelölt telefonszámokat.

 


A haszonszerzési céllal kicsalt összegek megszerzésében a vádlott két társa segédkezett, akik tisztában voltak azzal, hogy az utalásokat intéző vádlott börtönben van, ezért nem juthatott legális jövedelemként a rendszeresen érkező összegekhez. A vádlott összesen több mint két millió forint kárt okozott a csalárd telefonhívásokkal. A Körmendi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó
fegyházbüntetés, míg az elkövetéshez segítséget nyújtó társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás