194 millió forint veszteséget termelt idén a szombathelyi Fedett uszoda, de a város mindössze 100 millió forintot tud adni a hiánypótlásra

Farkas Bazsi 2020-12-09 08:45:05
A vírushelyzet miatt egyelőre biztos, hogy nem veszi át az uszoda üzemeltetését az önkormányzat.

210 millió 228 ezer forint veszteséggel terveztek, de ennél egy kicsit kevesebb, 194 millió 89 ezer forint lesz a 2020-as év mínusza a szombathelyi Fedett Uszodában - derül ki a szombathely.hu-ra felkerült előterjesztésből

Csakhogy a vírushelyzet okozta gazdasági válság miatt a szombathelyi önkormányzat ennyi pénzt nem tud a létesítményt üzemeltető Vasivíz Zrt-nek biztosítani. Az előterjesztés szerint a cég mindössze 100 millió forintot kap hiánypótlásra, a társaságnak a többi pénzt a saját kasszájából kell állnia. 

2021-re ennél még több mínusszal számol a cég, számításaik szerint a szombathelyi Fedett uszoda 242 millió 404 ezer forintos deficitet termel majd. Ebbe azonban már egy fillérrel sem szeretne beszállni a szombathelyi önkormányzat, így a társaságot - amelynek többségi tulajdonosa Szombathely - arra kéri, hogy minimalizálja a veszteségeket. 

Az uszodakomplexum egyébként korábban már átkerült a szombathelyi vagyonba, az üzemeltetés azonban maradt a Vasivíznél. A hosszú távú terv ugyanis az, hogy az uszodát és a Tófürdőt együtt üzemeltesse a város, ami egy a jelenleginél egy sokkal hatékonyabb működést eredményezne. 

A mostani előterjesztésből azonban az derül ki, hogy ezt a tervét egyelőre parkolópályára tette a szombathelyi városvezetés.

Így az üzemeltetés továbbra is marad a Vasivíznél.

5 éve várat magára a bejelentett uszodafejlesztés

Amikor Orbán Viktor 2015 novemberében Szombathelyre látogatott, ígért fűt-fát a Modern Városok Program keretében. Ekkor ígérte meg azt is, hogy 2 milliárd 600 millió forintos támogatást ad a Fedett Uszoda harmadik ütemének megépítéséhez a kormány. Ebbe kerültek azok az elemek, amik látványosak és komoly turisztikai vonzerővel bírnak.

Ebből egyelőre nem lett semmi.

Energetikai fejlesztések valóban történtek, mint ahogy TAO-pénzből is megépült a vízilabdások külön medencéje. De, hogy mikor épülhet meg a családi wellness részleg, arra legutóbb maga a minisztérium sem tudott választ adni

Bár se pénz, se kilátás a megvalósítására, de azért csodás látványtervei vannak már a Savaria Családi fürdő és Sportuszodának

2017 januárjában a város Gazdasági és Városstratégiai Bizottsága is tárgyalta az Uszoda további sorsát. Terjedelmes anyag készült. Többek között az is kiderült belőle, hogy: Családi fürdőt terveznek, amiben elsősorban a 3 hónapos és 14 éves kor közötti gyerekeknek nyújtanának szórakozást. Lenne új tanmedence. A fürdőben játszóház. Szaunavilág. Étterem.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.