194 millió forint veszteséget termelt idén a szombathelyi Fedett uszoda, de a város mindössze 100 millió forintot tud adni a hiánypótlásra

Farkas Bazsi 2020-12-09 08:45:05
A vírushelyzet miatt egyelőre biztos, hogy nem veszi át az uszoda üzemeltetését az önkormányzat.

210 millió 228 ezer forint veszteséggel terveztek, de ennél egy kicsit kevesebb, 194 millió 89 ezer forint lesz a 2020-as év mínusza a szombathelyi Fedett Uszodában - derül ki a szombathely.hu-ra felkerült előterjesztésből

Csakhogy a vírushelyzet okozta gazdasági válság miatt a szombathelyi önkormányzat ennyi pénzt nem tud a létesítményt üzemeltető Vasivíz Zrt-nek biztosítani. Az előterjesztés szerint a cég mindössze 100 millió forintot kap hiánypótlásra, a társaságnak a többi pénzt a saját kasszájából kell állnia. 

2021-re ennél még több mínusszal számol a cég, számításaik szerint a szombathelyi Fedett uszoda 242 millió 404 ezer forintos deficitet termel majd. Ebbe azonban már egy fillérrel sem szeretne beszállni a szombathelyi önkormányzat, így a társaságot - amelynek többségi tulajdonosa Szombathely - arra kéri, hogy minimalizálja a veszteségeket. 

Az uszodakomplexum egyébként korábban már átkerült a szombathelyi vagyonba, az üzemeltetés azonban maradt a Vasivíznél. A hosszú távú terv ugyanis az, hogy az uszodát és a Tófürdőt együtt üzemeltesse a város, ami egy a jelenleginél egy sokkal hatékonyabb működést eredményezne. 

A mostani előterjesztésből azonban az derül ki, hogy ezt a tervét egyelőre parkolópályára tette a szombathelyi városvezetés.

Így az üzemeltetés továbbra is marad a Vasivíznél.

5 éve várat magára a bejelentett uszodafejlesztés

Amikor Orbán Viktor 2015 novemberében Szombathelyre látogatott, ígért fűt-fát a Modern Városok Program keretében. Ekkor ígérte meg azt is, hogy 2 milliárd 600 millió forintos támogatást ad a Fedett Uszoda harmadik ütemének megépítéséhez a kormány. Ebbe kerültek azok az elemek, amik látványosak és komoly turisztikai vonzerővel bírnak.

Ebből egyelőre nem lett semmi.

Energetikai fejlesztések valóban történtek, mint ahogy TAO-pénzből is megépült a vízilabdások külön medencéje. De, hogy mikor épülhet meg a családi wellness részleg, arra legutóbb maga a minisztérium sem tudott választ adni

Bár se pénz, se kilátás a megvalósítására, de azért csodás látványtervei vannak már a Savaria Családi fürdő és Sportuszodának

2017 januárjában a város Gazdasági és Városstratégiai Bizottsága is tárgyalta az Uszoda további sorsát. Terjedelmes anyag készült. Többek között az is kiderült belőle, hogy: Családi fürdőt terveznek, amiben elsősorban a 3 hónapos és 14 éves kor közötti gyerekeknek nyújtanának szórakozást. Lenne új tanmedence. A fürdőben játszóház. Szaunavilág. Étterem.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.