Fotó: pixabay.com

13 millió forintnyi aranyékszert és 16.000 eurót lopott el egy bűnbanda egy Vas megyei családi házból

ugytudjuk.hu
2019. november 19. kedd, 10:50
Most vádat emeltek ellenük.

A Sárvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két férfi és két nő ellen, akik 13 millió forint értékű aranyékszert és 16.000 eurot loptak el 2017 októberében egy családi házból, egy Bük közeli községben.

 

A vádirat szerint az egyik vádlott korábban élettársa volt a sértett fiának, többször tartózkodott a házukban, és ismerte a család anyagi körülményeit. Az elkövetés napján a vádlott felhívta a sértettet, aki a beszélgetésük közben elmondta, hogy a család éppen indul el otthonról, a háznál csak egy személy marad, aki az udvaron dolgozik.

 

A vádlott ekkor másik három társával együtt a sértett lakóházához ment, ahol a vádlott bement az udvarba, és beszélgetni kezdett az ott dolgozó személlyel, akinek így elterelte a figyelmét.

 

A másik három vádlott közül ketten az utcán figyeltek, amíg harmadik társuk kivágta a ház utcafronti, nyitott ablakán a szúnyoghálót, és bemászott a házba, ahol kifeszítette az egyik szobának az ajtaját, és ellopta az ékszeres dobozban tárolt ékszereket és a borítékban elhelyezett készpénzt a gardróbszekrényből, a ruhák mögül.

 

A Sárvári Járási Ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, egy vádlottal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás