“Egy hónapra biztosan van fedezet a Haladás focisták fizetésére, azután meglátjuk mi lesz”

Farkas Bazsi 2020-03-31 20:35:00
Séllei Árpád ügyvezető szerint ha májusban el lehet kezdeni meccseket játszani, akkor be lehet fejezni a bajnokságot.

Egyelőre nem fújta le az NB II-es bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség, azt viszont bejelentették, hogy a koronavírus járvány miatt szüneteltetik. Kényszerpihenőn van a Szombathelyi Haladás is. Semmilyen tekintetben nem jött jól a szünet a csapatnak, hiszen az utóbbi fordulókon rendre nyerni tudott az együttes, így elkerült a kiesést jelentő helyről. Lendületben voltak.

Séllei Árpád a csapat ügyvezetője a téli szünetben, egy szurkolói ankéton beszélt arról, hogy folyamatos tárgyalásokban van a szponzorokkal, ám most megtudtuk tőle, hogy a járvány okozta válság miatt az egyeztetések megtorpantak.

- Sok esetben már a szerződés aláírásánál jártunk, ám a mostani leállás miatt, egyébként érthetően, türelmet kértek a szponzorok. Kivárnak, most mindenkitől ezt kapom válaszként. Egyébként a szektorban nem mi vagyunk az egyetlenek, akik így jártak, a mamut klubokat kivéve, mint a Fradi, a Felcsút, a Vidi, az MTK, nagyjából senki nem lát egy-két hónapnál előbbre. 

- Mit jelent ez pontosan, mennyi tartaléka van a Haladásnak?

- Nem vagyunk gazdag klub, minimális tartalékunk van. Egy hónapra biztosan elég a pénzünk a fizetésekre, ami azt jelenti, hogy az áprilisban esedékes, már csökkentett pénzeket mindenkinek oda tudjuk adni, de hogy utána mi lesz, azt még mi sem látjuk. De biztosan lesz megoldás erre a helyzetre is.

- Lesz fizetéscsökkentés?

- Biztosan szükség lesz a csökkentésre, de olyan drasztikus egészen biztos nem lesz, mint Győrben. Szerintem a játékosok is megértik, hogy ez szükséges rossz. Amit eddig ígértem mindent megadtunk, ígérem ha ezen túl leszünk minden helyre fog állni.  

- Ha tudna a csapat meccset játszani, a jegybevétel segítene?

- Egy-egy meccs kb. 2000 nézőig csak mínuszt termel a klubnak. Ilyen értelemben tehát nem. Viszont jó szériában volt most a csapat, így valószínű, hogy 2000 nézőnél jóval többen lennének egy-egy hazain. A bajnokság folytatása lenne a legnagyobb segítség. Ha van meccs, akkor az azt jelentené, hogy ismét beindult a bajnokság, vagyis újra lehetősége lenne a szponzoroknak a csapat támogatására.

- Meddig reális ebben gondolkodni?

- Április közepén, végén ha neki tud állni edzeni közösen a társaság, az azt jelentené, hogy májusban lehetne folytatni a bajnokságot. Június 30-ig be lehetne fejezni a pontvadászatot. Később kezdve még egy szerda, szombat ritmus sem lenne elég ehhez. 

- Maradhat olyan cég a látótérben, amelyiknél realitás maradhat a Haladás támogatása a mostani helyzetben?

- Rengeteg céggel tárgyaltam. Az élet különböző területén aktívak, így szinte biztos vagyok benne, hogy igen. Persze ehhez az is kell, hogy ne csak a fociban, de a “civil” életben is rendeződjenek a viszonyok. Egyelőre optimista vagyok, mást sajnos, nem is nagyon tudok csinálni. 


 

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Így szabadulhat fel Szombathely közlekedése

Készül a város új közlekedési koncepciója, de azért mi is besegítünk ötleteinkkel.