Nemény András: ingyenessé tennénk a szombathelyieknek a parkolás első két óráját a sárga és zöld övezetekben

BZ 2019-09-16 12:06:00
Környezetkímélő belvárost tervez az Éljen Szombathely! választási szövetség.

Az Óperint utcai fizető parkolónál tartott sajtótájékoztatót Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje. Nem véletlen a helyszín, a választási programjukban eddig kevésbé emlegetett parkolásgazdálkodásról kívánt beszélni.

Visszaemlékezett öt évvel ezelőtti programpontjukra, akkor teljesen ingyenessé szerették volna tenni az egész városban a parkolást, ezt mint mondta, azóta a tapasztalatokat figyelembe véve más struktúrában képzelik ma el.

Egyszerre szeretnének környezetkímélő belvárost és kedvezményt adni a szombathelyieknek.

Ezt úgy képzelik el, hogy a belvároshoz közeli, sárga és zöld övezeti parkolókban minden szombathelyi számára ingyenessé tennék a parkolás első két óráját.

Az autótulajdonosoknak biztosítanának egyedi gyártású parkolóórát, amin beállíthatnák az érkezési időt, ezzel jelezve a parkolóellenőrnek, hogy mikortól szükséges a parkolójegyet váltani. Ha letelt a türelmi idő, akkor sem szükséges az autóhoz fáradni, ugyanis sms-ben, vagy applikációban is megindítható a fizető parkolás.

A próbaidőszakot követően középtávon viszont már az új Szombathely-applikációval összevonva is lehetővé tennék a kétórás ingyen parkolást.

"Ezzel kihozzuk az autóforgalmat a belvárosból" - mondta Nemény András, majd hozzátette, a sárga és zöld övezeti parkolók még így is gyalogtávban van a belvároshoz.

Azt is elmondta, ez a kedvezmény a szombathelyi lakcímmel rendelkezőknek járna, ugyanúgy, ahogy például a Szent Márton-kártya is.

A város költségvetésében ez nem jelente akkora tételt, hogy ne bírná el a város, viszont Nemény szerint ennyit megér, hogy egészségesebb legyen a belváros.

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.