HIRDETÉS

Fotó: BZ

Bemutatta az Éljen Szombathely választási programját

BZ
2019. augusztus 29. csütörtök, 17:44
Videó.

A Savaria moziba várta a választókat az Éljen Szombathely csapata, ahol csütörtök délután mutatták be 2019-es választási programjukat és jelöltjeiket.

 

 

A moziba szép számmal érkeztek érdeklődők, nemre, korra tekintve teljesen vegyesen megtöltve a nézőteret. Az esemény kiemelt vendégeként köszöntötték Jordán Tamást, akinek az új közgyűlési többség a Fidesz akarata ellenére díszpolgári címet adományoz. A Weöres Sándor Színház alapító igazgatóját vastaps fogadta.

 

 

A programbemutatót László Győző, az Éljen Szombathely listavezetője nyitotta meg, aki körzetenként hívta be a választási szövetség jelöltjeit:

 

1. György István Péter
2. Bokányi Adrienn
3. dr. Horváth Attila
4. Horváth Soma
6. Kopcsándi József
7. Putz Attila
8. Lukács Dániel
9. Kelemen Krisztián
10. Nagy Donát
11. Gömböcz Zoltán
12. Gálffy ÁRon
13. Németh Ákos
14. Tóth Kálmán

 


Végül Nemény András polgármesterjelölt is a vászon elé lépett.

 

 

Nemény egységesen bemutatta a korábban részleteiben már megismert programpontjait, köztük az új Szombathely applikációt, a nyitott kapuk városházáját, valamint bejelentette egyik legnagyobb vállalásukat: ingyen wifi hálózatot építenének ki a város teljes területére.

 

 

Újragondolnák a város közlekedését, a tömegközlekedési szerződéseket beleértve, évente új buszok vásárlását, és rengeteg új parkoló építését tervezik megválasztásuk esetén.

 

 

Visszahoznák az ingyenes óvodai angol oktatást, ezen kívül az idősek egyetemét megalakítva teljessé tennék az élethosszig tartó tanulás lehetőségeit Szombathelyen.

 

 

A közönséget megnyugtatta: számos EU-s forrás áll rendelkezésre, amik már most is elérhetőek lennének, csak sokat dolgozni és kilincselni kell értük, olyan pályázati pénzekről van szó, amit nem a kormányok, hanem közvetlenül a városok, így az akár nem kormánypárti Szombathely is kaphat.

 

 

Aki részletesebben kíváncsi, élő adásunkat itt is újranézheti:

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás