Még birtokháborításra is képesek az Instagram-influenszerek, hogy elkapják a tökéletes képet Új-Zélandon

Fehér Buda 2020-06-25 10:19:00

Forrás: The Guardian

A terület tulaja viszont nem örül, hogy naponta több tucatnyian másznak keresztül a kerítésén.

Szögesdrótokon másnak keresztül, és rá sem hederítenek a magánterület táblákra azok az Instagram-influenszerek, akik el akarják kapni a tökéletes pillanatot Új-Zélandon. Afelhasználók közül ugyanis egyre többen látogatnak meg apró kis tavacskát egy 50 méteres sziklaszirten, hogy lájkokat gyűjtsenek a képeikkel. A tavacska viszont egy magánbirtokon terül el, a tulaj pedig már a haját tépi az influenszerek miatt.

Buzz Kronfeld azt mondja, hogy a családja birtokában van az Anawhata tengerpart egy része, amelyet Új-Zéland legnagyobb városától, Aucklandtől nagyjáből 50 kilométerre találni. A tengerpart tökéletesen érintetlen, vadnövények növik be, emberek csak ritkán látogatják. Kronfeld balszerencséjére viszont pont az ő birtokáról nyílik a legjobb kilátás a partszakaszra, egyesek szerint egy Új-Zéland legszebb területe.

Kronfeldnek azonban egyre nagyobb problémát okoznak a birtokháborító önjelölt fotósok, hiszen az oda látogatók sokszor szemetelnek, a tó vizét is bepiszkítják, arról nem is beszélve, hogy olyan közel merészkednek az 50 méteres szakadékhoz, hogy azzal a saját életüket veszélyeztetik. Kronfeld szerint ha valaki leesik onnan, az biztosan szörnyet hal, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a vakmerő influenszerek miatt nem történt még tragédia.

A férfi szerint az internetezők úgy öt évvel ezelőtt figyeltek fel a kilátásra, azóta rengeteg kéretlen látogató érkezik hozzájuk. Az Anawhata tengerpartot aztán több turista weboldalra is feltették, az Instagramozók körében pedig egy rejtett kincsként híresült el a terület. Az Instagramon aztán olyan szövegek mellett jelennek meg az itt készült képek, hogy "teljesen megérte a birtokháborítás", vagy "ez az egyik legszebb hely, ahol valaha vizeltem". A nyár közeledtével egyre rosszabb a helyzet, Kronfeld azt mondja, vannak olyan napok, hogy több mint 40 ember tör be a birtokára. Néhányan pedig egészen agresszívan reagálnak, ha megkérik őket, hogy távozzanak a bitrokról, néhányan majdnem össze is verekedtek a család tagjaival.

A Newsroomhoz, Új-Zéland egyik médiaszolgáltatójához is eljutott a kis paradicsom híre, Kronfeld segítségével rejtett kamerákat szereltek fel, hogy megfigyeljék az oda látogató influenszereket. Arra viszont nem számítottak, hogy rengetegen meztelenül merészkednek a vízbe, sőt, néhány pár a parton önfeledt szeretkezésbe is kezdett. Kronfeld szerint a legtöbben le sem mennek a tengerpartra, csak néhány kép erejéig maradnak a kis tavacska mellett, aztán lelépnek.

A Newsroom cikke után végre elkezdtek eltűnni a képek az Instagramról, a turistákat célzó weboldalakon pedig feltüntették, hogy privát helyről van szó. Kronfeld viszont nem akarja teljesen kitiltani az embereket a területről, a helyi médiának azt mondta, hogy nagyjából 100 méterre az eldugodt tavacskától egy ugyanilyen kilátást biztosító sziklaszirtet találhatnak az arra járók, ez a rész ráadásul nem magánterület, és még egy túraösvény is elvezeti oda a kirándulni vágyókat.

Szólj hozzá!

Második világháborús lőszereket találtak Győrben

A rendőrség lezárta a Kálvária és a Lahner György utca kereszteződését.

Brit kutatók szerint a lámák antitestjeinek segítségével győzhetjük le a koronavírust

Ha a módszer beválik, akkor a vírus képtelen lenne bejutni az emberi sejtekbe.

Nem csak vasárnap játszanának bajnokikat a másodosztályú fociklubok, Csányi Sándorhoz fordultak

A Debrecen állt a kezdeményezés élére, de minden csapat támogatta.

Fájó torokkal ment orvoshoz egy japán nő, közel négy centis férget húztak ki a mandulájából

A nő nyers halat evett, így kerülhetett az élősködő a szervezetébe.

Váratlan meghibásodás miatt nem volt reggel áram a szombathelyi Decathlonban

Az E.ON munkatársai fél 11-re megszüntették a problémát.

192-vel tépő sofőrt kapcsoltak le a Vas megyei rendőrök

A múlt heti rekord ugyan nem lett meg, de így is jelentősen túllépte a sebességhatárt.

Több napos kutatás után megtalálták a Glee sztárjának holttestét

Naya Rivera még a múlt héten tűnt el, miután csónakázni indult a fiával. 33 éves volt.

Már 13 millióan fertőződtek meg világszerte a koronavírussal

Viszont a gyógyultak száma már 7 millió fölött jár.

Két magyar UFO-észlelés is található az amerikai légierő aktái között

E. T. kétszer is ellátogatott hozzánk a hidegháború alatt.

Ungár Péter: Senki nem lakik jól egy tízforintos emlékérmével

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint ez a lépés jól mutatja, hogy a kormány valódi segítséget nem ad a frontvonalban teljesítőknek.

Elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere

A hírről először beszámoló Hírklikk információi szerint a településvezető önkezével vetett végett az életének.

van még itt cikk a témában: