Megszólaltak a szakértők a kunhegyesi fideszes polgármester 18 éves feleségének korábbi terhességéről

Papp László Tamás 2022-05-25 14:48:00
A szociálpszichológus szerint az ilyen fiatal lányok a bizonytalanság, a lecsúszás elől inkább belemenekülnek egy házasságba.

A Blikk által idézett Majoros Márta szociálpszichológus szerint a hírekből egyértelműen kiderült, hogy a fiatal feleség korábban szexuális abúzus áldozata lett, hiszen gyerekként ejtették teherbe, nagyjából hetedik osztályos korában.

A Blikk elsőként írta meg, hogy a 78 éves Szabó András, fideszes polgármester (aki címlapképünkön Fazekas Sándor akkori miniszterrel helyez el 2015-ben időkapszulát) feleségül vett egy nála 60 évvel fiatalabb, helybéli lányt. Az ara épp csak betöltötte 18. életévét, van egy 4 éves kisfia, a kunhegyesiek úgy tudják, egy harmincas éveiben járó férfitól, a lány 13 éves volt a gyermek a fogantatásakor.

A fotón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó András, Kunhegyes polgármestere és Páldiné Ágoston Lívia, a Kunhegyesi Járási Hivatal vezetője.

Fotó: Kormanyhivatal.hu

A különös házasság kapcsán Vásárhelyi Mária, a Magyar Tudományos Akadémia főmunkatársa, és Majoros Márta szociálpszichológus is egy súlyos társadalmi problémára hívta fel a figyelmet. Vásárhelyi a Facebook-oldalán így fogalmazott:

Amikor ez a kisgyerek megfogant, akkor a lány 13 éves volt. Ez bűncselekmény, amit üldözni kellene. 4 év alatt senkinek nem jutott eszébe, hogy itt valami nagyon nincsen rendben? Hogy itt erőszakot követtek el egy gyerekkel, szemben, majd cserben hagyták! Mit tett a gyámhatóság, a gyermekvédelem, a családsegítő?”

Majoros Márta pedig a Népszavának azt nyilatkozta, a hírekből egyértelműen kiderült, hogy a fiatal feleség korábban szexuális abúzus áldozata lett, hiszen gyerekként ejtették teherbe, nagyjából hetedik osztályos korában.

A mostani házasságkötés elvileg magánügy, törvényes, hiszen két felnőttkorú ember kötötte, de ha mögé nézünk, levonhatunk néhány, a mai társadalmunkra jellemző attitűdöt.”

Majoros kiemeli, hogy az ilyen fiatal lányok a bizonytalanság, a lecsúszás veszélye, a reménytelennek tűnő munkavállalási és lakhatási lehetőségek elől inkább belemenekülnek egy házasságba, ami egzisztenciális biztonságot adhat nekik. A gyermekét egyedül nevelő lányanyák ráadásul ma Magyarországon a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportba tartoznak.

Címlapkép: kormanyhivatal.hu

Szólj hozzá!

Ma sem ússzuk meg 30 fok alatt

A nyugati megyékben kicsit hűvösebb lesz, mint máshol.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.

Perzselő napsütésre számíts ma is!

Súrolni fogjuk a 40 fokot.