Az alázat hiányáról és az állítólag elcsalt választásról

Bazsó Bálint 2022-04-28 06:57:00
Itt az ideje elfogadni: ha elcsalt a választás és nincs demokrácia, akkor nem indulunk a választáson és végképp nem ülünk be a parlamentbe. Ha pedig mégis, akkor demokrácia van és nem csalta el a Fidesz a választást. De a kettő együtt nem megy. Vélemény!

Olvassuk, Fekete-Győr András feltételeket szab, a jelenleg épp momentumos színekben politizáló Hadházy Ákos szerint pedig nem működik a parlamentarizmus és elcsalták a választást.

Ez a két üzenet jól összefoglalja, miért lett ennyire megalázó az ellenzék veresége április 3-án.

Hol marad az alázat?

A brutális választási vereséget követően, az egykor ellenzékváltó erőként felbukkanó Momentum tavaly őszi előválasztáson nyomorultul, megalázóan leszerepelt korábbi elnöke kőkemény feltételeket szab, hogyan hajlandóak részt venni annak az országgyűlésnek a munkájában, aminek egyébként ő és pártja is a tagja, ha úgy tetszik: ez a munkahelyük.

Fekete-Győr András ezúttal sem értette meg a választói üzenetet: az önelégült, kivagyi, agresszív, egyben leereszkedő, a vidéki Magyarországot meg nem értő, vagy sokszor lenéző és eltartott kisujjú politika ennyit ér. 

Két. Vidéki. Egyéni. Körzetet.

Az a pofonegyszerű helyzet van ugyanis, hogy választók nem akarták leváltani Orbán Viktort, így nem szavaztak arra az ellenzékre, amelynek egyetlen üzenete, hogy váltsuk le Orbán Viktort.

Ahogyan nem kértek és nem kérnek abból a perverz önpolitizálásból sem, amiben a politikai üzenet annyi, hogy összefogunk, nem fogunk össze, ki és hol indul egyéni körzetben, kit melyik választókerületbe ejtőernyőztetünk, majd miután kikapunk, beülünk-e a parlamentbe, beülünk-e a bizottságba, elosztjuk a helyeket, stokikat és alelnöki pozíciókat.

Végül pedig, ha minden fizető helyet szétosztottunk egymás közt, akkor végtelenül elhasznált poltikai coelhoizmusokat öntünk a maradék követőinkre a Facebookon, mint például "továbbra sem állunk meg", "megyünk tovább az úton", esetleg "harcolunk, és irány a terep".

Ebben a szomorú, hogy sokan már tavaly ősszel elmondtuk, ez bizony halovány kevés lesz. Kevés lett.

2022-ben nagyon kevés lesz azt ismételgetni, hogy összefogás, O1G és bontsuk le a kétharmadot!

Amennyiben az ellenzéki pártok kormánypártok szeretnéndk lenni 2022-től, akkor meg kell találniuk az úgynevezett arcélüket, víziójukat és történetüket. Az összefogás, a kétharmad lebontása és a váltsuk le a rendszert ugyanis nem program, csupán öncél, hogy 2022-től ők legyenek a hatalom.

Ha elcsalják a választást, miért is indultál el?

Végül pedig nem kértek, és nem kérnek abból a politikából, amely azt üzeni: nincs demokrácia, és elcsalták a választást. Ezzel ugyanis a saját táborunknak üzenjük, nincs értelme a választásnak, a fideszes szavazóknak pedig azt, hogy ha nem szavaztok ránk, akkor a diktatúrát építitek. Szemetek.

Őrület: nem is szavaztak ránk.

El kéne végre döntenie végre: ha nincs parlamentarizmus és nincs demokrácia, akkor nem indulunk a választáson, hiszen pont azzal legitimáljuk a vélt diktatúrát, hogy ott szerepel a nevünk a szavazólapon, nem pedig azzal, részt veszünk-e a parlamenti nyitóbuliban és pezsgőzünk a puha szőnyegen Kövér Lászlóval.

Csak hát ebben az esetben nem lesz milliós fizetés, nem lesznek asszisztensek, nem lesznek albérletek, nem lesz irodakeret, csak sok-sok adósság és teljesítetlen szívesség.

Ez az, amit pontosan jól tud az épp most momentumos (hangsúlyozzuk: még, mert a ciklus végére nem biztos, hogy ott ül még) Hadházy Ákos is, aki jóérzékkel ejtőernyőztette át magát Tolnából a könnyedén nyerhető Zuglóba, ahonnan pedig már sima ujjgyakorlat eljátszani a mindent is tudó Ellenzéki Szakértőt, elvégre az a kerület biztos egzisztenciát jelent egy örök ellenzéki honatyának a következő húsz évben.

Egy megsemmisítő vereség után tehát némi alázatot és még több önreflexiót várna a választó. Az a kevés, amely leszavazott az összefogott pártokra, és az is amelyik nem.

Szólj hozzá!

Az önkormányzatokkal működne együtt az LMP az erdőpusztítás ellen

Azt kérte, a helyhatóságok tiltsák meg saját tulajdonú erdőik kitermelését.

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.