Úgy lett mém Novák Katalinból, hogy valószínűleg nem ez volt a célja

Székely Zoárd 2021-03-02 20:14:00
De a prioritás az megmarad.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

„A tavasz első FIDESZ elnökségi ülésén is téma a járvány és a védekezés"

– írja legutóbbi Facebook bejegyzésében Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki a fenti mondat mellé még egy szelfit is lőtt a Fidesz 1990-es választási plakátjával.

Facebook

(null)

Novák a poszttal akarva-akaratlanul a múlt hétvégén megjelent kormányrendeletre utalt, melynek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz lehetőségük az örökbefogadásra. A döntés ellen rengetegen felszólaltak, többek között Gulácsi Péter és Alföldi Róbert is kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Alföldi Róbert: Mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, ez így rendben van?

Megjelent a Magyar Közlönyben az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet. Ennek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz örökbefogadásra lehetőségük. Novák Katalin családokért felelős miniszter nemrég a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.

De mi a probléma Novák szelfijével?

Kezdjük máris a plakáttal, amin a legendás Leonyid Brezsnyev és Eric Honecker csókja látható. A Fidesz már 30 évvel ezelőtt is gondosan ügyelt az ideális családkép és emberi kapcsolatok bemutatására - szigorúan csak férfi és nő alkothat egy párt -, ám fontos hozzátenni, hogy a szóban forgó férfi politikusi csók nem képvisel semmiféle testi vonzalmat, hanem valójában a szocialista szolidaritásnak egy gyakran használt jele volt. A Múlt-kor történelmi portál számol be a fénykép eredetéről, amely 1979. júniusában, az NDK fennállásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen készült. 

„Oroszországban régi szokás, hogy köszönéskor hármas puszival, jobbra, balra és megint jobbra adva köszönnek. Ez egyszer félrecsúszott Hruscsovnál, aki a harmadikat szájra adta, de annyira megtetszett Brezsnyevnek, hogy ő már mindenkit így üdvözölt"

– nyilatkozta a Blikknek Görög Ibolya protokollszakértő.

Való igaz, hogy amíg 1990-ben a Fidesz legfőbb célja nem feltétlenül a jelenlegi családpolitika propagálása volt, hanem sokkal inkább egy kommunizmus elleni hadjárat, mégis sokatmondó, hogy bő három évtizeddel később ezzel a plakáttal pózol a családokért felelős tárca nélküli miniszter, miután ellehetetlenítették az azonos neműek örökbefogadását.

A másik, talán szembetűnőbb tényező, hogy Novák állítása szerint a mai Fidesz-ülésen is téma a koronavírus-járvány elleni védekezés, ami az eddigiek után könnyen átcsaphat újabb ellenségkép-keresésbe, vagy az egészségügyi dolgozók további kizsigerelésébe, ahelyett, hogy például gondoskodnának a járványügyi szabályok betartásáról a „nem vendéglátó egységnek" minősülő játéktermekben.

Ezen kívül Novák korábban hangsúlyozta, hogy a magyar emberek első száz problémája között nem szerepel a homoszexuálisok örökbefogadása, ami ismét felveti a következő kérdést: ha ez valóban így van, akkor a kormány mégis miért kezeli kiemelkedő prioritásként és miért nyújtotta be 2020 novemberében az Alaptörvény módosításáról szóló javaslatot, ami lehetővé tette az említett kormányrendelet elfogadását egy emberéleteket követelő világjárvány kellős közepén?

Novák Katalin: A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között

„Ismert a politikánk, a véleményünk arról, hogy e téren alapvetően miben különböztetjük meg magunkat a baloldaltól. Meggyőzésem szerint nem változott a magyarok többségének elvárása sem, miszerint továbbra is kössük munkához a családtámogatásokat.

Duplán fontos üzenete van Novák fényképének: el kell döntenünk, hogy olyan országban szeretnénk élni, ahol járványhelyzet idején látszatintézkedésekkel és egymásra mutogatással akarják szőnyeg alá söpörni a tényleges problémákat, valamint azt is, hogy milyen üzenetet közvetítünk a saját gyerekeinknek, és azoknak, akik arra várnak, hogy valaki végre örökbefogadja őket. 

Tessék választani - üzeni a plakát. Akkor válasszunk. Ha már a gyerekeknek nem lehet beleszólása.

Szólj hozzá!

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

Ellenzéki összefogás: Orbán Viktor a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia!

Az ellenzéki pártok szerint nem teltházas focimeccseket kergető álmok miatt, hanem az aktuális járványadatok alapján kéne dönteni az óvodás és iskolák nyitásáról.

Mégis adhat pénzt az SMA-s gyerekek kezelésére az állam

Nem lesz automatikus, egyedi méltányosság alapján fizetnék ki a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszert.

Orbán Viktor: A nyájimmunitás egy ellenszenves vélemény, nem vagyunk mi állatok

A miniszterelnök szerint csak egyéni védelem és felelősség létezik az oltáshajlandóság terén.

van még itt cikk a témában: