Titkos felvétel bizonyítja, hogy tömve vannak a kaszinók Budapesten

Székely Zoárd 2021-03-02 11:30:00
Pezseg az élet a koronavírus-járvány alatt.

„Egy, a sajtóban ma megjelent titkos felvétel alapján egyértelmű, hogy a kaszinók a felívelő harmadik hullám ellenére is tömve vannak, az emberek maszk nélkül játszanak szorosan egymás mellett. Ez is azt bizonyítja, hogy a kaszinók csupán azért esnek más elbírálás alá, mint az éttermek, kávézók, mert azok kormánypárti nagyvállalkozók és nem magyar kisvállalkozók kezében vannak"

– írja Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Pörög a kaszinóélet a járvány alatt

(null)

„Miközben éttermek ezrei kénytelenek hónapok óta zárva tartani és kerülnek csődközeli helyzetbe, addig egy, a kormányzat által ácsolt kiskapunak köszönhetően a kaszinók továbbra is gond nélkül működhetnek. Pedig a vírus szempontjából ezek még nagyobb kockázatot jelentenek, mint akár egy szellős étterem. Csakhogy a tulajdonosaik mind a kormánypárti holdudvarba tartozó gazdasági szereplők, mint például az elhíresült Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd, Borkai Zsolt egykori szövetségese"

– hangsúlyozza Ungár.

Ungár és Jenei a fideszes honatya Simon Róbert Balázshoz fordultak Rákosfalvy járvány alatt is vígan üzemelő kaszinója miatt

Ungár Péter és Jenei Ferenc Facebook-posztban megosztott levelét alábbiakban közöljük: Tisztelt Simon Róbert Balázs! Talán, mint Győr egyéni országgyűlési képviselője, Ön is azt gondolja, hogy a Borkai-ügy rengeteget ártott a városnak.

„Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánynak a gazdasági hátország jövedelmének garantálása még az emberek egészségénél is fontosabb. Ezért törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy a kaszinók ugyanolyan elbírálás alá essenek, mint az éttermek és szórakozóhelyek. Ha komolyan gondolja a kormány a járvány elleni védekezést, támogatni fogja az LMP javaslatát"

– zárja a közleményt a képviselő, aki már többször felszólalt a kaszinók nyitvatartásával kapcsolatban.

Ungár Péter megkérdezte Kásler Miklóstól, hogy a kaszinókban miért nem terjed a koronavírus

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője azzal a kérdéssel fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy a kaszinókra vajon miért nem vonatkoznak a járványügyi korlátozások. Bő két héttel később válaszolt Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, aki szerint a kártyatermek és a játékkaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

De honnan került elő a felvétel?

A Telex készítette a szóban forgó videót egy budapesti játékteremben, ahol jól látható, mennyire veszik komolyan a járványügyi szabályokat.

A cikk szerint a kaszinóban nagy nyüzsgést, felhőtlen hangulatot tapasztaltak, ahol körülbelül 80-120 ember tartózkodott nagyjából 150 négyzetméteren. A maszkviselés is hagy némi kívánnivalót maga után: voltak, akik orr alatt, míg mások a tokán felejtették a maszkot, de ezért senki nem szólt.

Kávét, üdítőt, de akár alkoholos italt is lehet kérni a játékteremben cikázó pincérek közül, amit szigorúan ingyen szolgálnak fel, hiszen a kaszinó hivatalosan nem minősül vendéglátóhelynek.

A riport szerint az emberek egymást tapossák a rulettasztal körül, mindezt egy olyan átlagos fővárosi estén, amikor a járvány harmadik, felfutó szakaszában vagyunk, amikor a kormány már az iskolák bezárását is belengette, csak hogy elejét tudja venni a vírus terjedésének.

Érdekes adalék, hogy a rendőrség arról nem vezet statisztikát, tavaly szeptember óta összesen hányszor ellenőrizték ezeken a helyeken, hogy betartják-e a járványügyi védelmi intézkedéseket, ezért konkrétan arra az öt budapesti címre kérdezett rá a lap, ahol azok a kaszinók találhatók, amelyeket a két kormányközeli üzletemberhez, Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz köthető cég vett meg.

A BRFK csak annyit közölt, hogy „folyamatosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását, és jogsértő cselekmény észlelése esetén megteszik a szükséges intézkedéseket”.

 

Címlapfotónk illusztráció, forrás: Pixabay

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb mikroműanyag a légkörbe

A közúti közlekedés, az óceánok és a mezőgazdaság által kerül a legtöbb műanyag a légkörbe - tárták fel egy új modellezéssel a Utahi Állami Egyetem kutatói.

Van, ahol a könyvtáros ült be a háziorvos mellé segíteni

A járvány elleni védekezés során kiváló helyi megoldások születtek.

Elképesztő simán hozta az olaszok elleni vb-selejtező első meccsét a magyar női kéziválogatott

27 gól lett közte, a vasárnapi visszavágó szinte csak formalitás lesz.

Sebastian Kurz: Lehetséges a májusi nyitás

Az osztrák kancellár pénteken bejelentette: Mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért biztosnak tartja a májusi enyhítést.

Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

Ha vezetés közben tilos mobilozni, akkor a zebrán gyalogosként miért oké?

Romániában megbüntetnék azokat a gyalogosokat, akik mobiloznak az átkelőhelyen.

Jordán Tamás: a közönség rajongott Törőcsik Mariért

A szombathelyi színház volt igazgatója szerint igazi barátság volt közöttük.

NNK: Mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

Újabb pluszteher az egészségügyi dolgozók számára.

Kezd körvonalazódni, hogy milyen szabályok mentén nyithatnak majd a vendéglátók teraszai és kerthelyiségei

Pontos dátumot azonban még továbbra sem tudni arról, hogy ténylegesen mikor nyithatnak a vendéglátók.

Jelentősen csökkent a magyarok várható élettartama

60 éves negatív rekord dőlt meg a járványhelyzet miatt.

Iránytűt küldött a Momentum Orbán Viktornak

Fekete-Győr András szerint ahol a keleti maffiákkal összenőt korrupt fideszes elit nyer, ott Magyarország csak veszít.

Ellenzéki összefogás: Orbán Viktor a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia!

Az ellenzéki pártok szerint nem teltházas focimeccseket kergető álmok miatt, hanem az aktuális járványadatok alapján kéne dönteni az óvodás és iskolák nyitásáról.

Mégis adhat pénzt az SMA-s gyerekek kezelésére az állam

Nem lesz automatikus, egyedi méltányosság alapján fizetnék ki a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszert.

Orbán Viktor: A nyájimmunitás egy ellenszenves vélemény, nem vagyunk mi állatok

A miniszterelnök szerint csak egyéni védelem és felelősség létezik az oltáshajlandóság terén.

van még itt cikk a témában: