Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a szombathelyi “kézilabdás kukkoló” ügyében

Farkas Bazsi 2021-01-25 08:51:00
A hatóság szerint semmi sem történt. A politika egy pillanat alatt tett tönkre egy életet. 

2020. július 29-én  az Aréna Savariában edző SZKKA utánpótláskorú játékosai jelezték edzőiknek, hogy az általuk használt öltöző ablakán valaki felvételt próbál készíteni róluk - így kezdődött az a sajtóközlemény, amit tavaly július 31-én kapott meg szerkesztőségünk és, amit a Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft., a Falco KC Szombathely és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetői közösen írtak alá.

Már a közleményben azt írták, hogy a vélhető elkövetőt azonnal el is küldték az önkormányzati cégtől, még mielőtt a hatóság bármilyen határozatot hozott volna. 

Az ügyben gyorsan fogódzkodót talált a politika is. Azon felül, hogy egy önkormányzati cég dolgozójának azonnal elengedte a kezét maga az önkormányzat, a helyi ellenzék, vagyis a Fidesz is úgy érezte, hogy azon nyomban rá kell repülnie az ügyre. 

A sort a párt első számú lakájmédiája a Pesti Srácok kezdte, aztán jött a Magyar Nemzet, végül pedig a Vas Népe sem maradt ki a sorból. Komoly kapcsolati hálókat vázoltak fel, hogy az feltételezett elkövető kinek az ismerőse, kivel van jóban, kinek a barátja és így tovább. Felhasználva az ügyet arra, hogy megcibálják az Éljen Szombathely! városvezetést, mert hát senki más nem lehet ezért felelős, csakis ők.

A szombathelyi Fidesz máskor hallgatag és az újságírói kérdések elől bujkáló képviselője, Illés Károly is nyilatkozott. 

- Kevés a konkrét információnk az ügyről, ám amennyiben igazolódik, hogy így történt, akkor azt a szombathelyi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja mélységesen elítéli - mondta akkor Illés.

Érdekes egyébként, hogy a frakcióvezető egy szót sem szólt akkor, amikor frakciótársa vezetésével botrányba került a szombathelyi delegáció a Lake Placidben megrendezett téli diákjátékokon. Hogy, hogynem az amerikai rendőrségnek zaklatás miatt kellett eljárnia. Ha az Ugytudjuk.hu nem derítette volna ki az ott történteket, akkor Lendvai és a városvezetés megpróbálta volna eltussolni a dolgot.

Az Aréna Savariában történtek – vagyis, mint mindjárt látjuk: meg nem történtek –, amiatt is szomorúak, mert látni, hogy politikai érdekek miatt milyen gyorsan is tesznek tönkre egy életet azzal, hogy egy vélt elkövetőt idő előtt meghurcolnak.

Lezárult ugyanis a rendőrségi eljárás, amelynek határozata alapján bűncselekmény hiányában a nyomozást a hatóság megszüntette. A végzésből kiderül, hogy az öltözőablak 2 méter 40 centi magasan van, ahova így a gyanúsított be sem láthatott. A férfi egyébként mindenben a hatóság segítségére volt, a rendőrkapitányságon önmaga jelentkezett, és nem csak a telefonját bocsátotta önként a hatóságok rendelkezésére, de valamennyi a hatóság által kért kódját is megadta. Azt az érintett is elismerte, hogy félreérthető mozdulatot tett, ám mindössze ennyi volt az, ami miatt meghurcolták.

Semmilyen konkrét ténnyel, adattal, személyi vagy tárgyi bizonyítékkal nem lehet alátámasztani, hogy bűncselekmény történt - áll a rendőrség határozatában.

A jobboldali média által emlegetett pedofilgyanú pedig a rendőrségi iratokban fel sem merült, a hatóság ilyen cselekmény miatt nem nyomozott, ezt csakis a propaganda kreálta.

Kíváncsian várom az ügyben eddig felháborodott politikusok, tüntető “szurkolók”, és oknyomozó gépelőnők mikor gyakorolják az egyik legnemesebb emberi gesztust és kérnek bocsánatot. 

Szólj hozzá!

Kiütéses győzelmet aratott a győri ETO

12:38 lett az eredmény Kisvárda ellen.

Hazugság, hogy nem lehet vakcinához jutni, inkább csak drágálljuk

Miközben a kormány az EU-t szapulja, valójában ismét kettős játékot játszik.

Már nem Ziga Mravljak az Egis Körmend vezetőedzője

Jelenleg több jelölttel is tárgyal a klub.

Giccses, de mégis megindító teaser érkezett Az Igazság Ligája című filmhez

Zack Snyder 4 éve húzódó álmát március közepén láthatjuk az HBO GO-n.

Ungár és Jenei a fideszes honatya Simon Róbert Balázshoz fordultak Rákosfalvy járvány alatt is vígan üzemelő kaszinója miatt

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője és Győr-Moson-Sopron megyei elnöke nyílt levelet intéztek a kormánypárt helyi politikusához.

Döntöttek az előválasztás menetrendjéről az ellenzéki pártok

Újabb mérföldkőhöz érkezett az ellenzéki együttműködés.

Célegyenesben a szombathelyi Jégcsarnok építése

Hamarosan elkezdődik a pályatest hűtési rendszerének a kialakítása is.

Fotókon a félelmetes tűz a berekben

A tűzoltók jelenleg is küzdenek a lángokkal Fonyódon.

Aki születésnapokkal játszik, egy számot sem talált el az ötös lottón

A 32 napos hónapot egyelőre nem találták még fel.

Nem bírt Jászberénnyel az Egis Körmend

A vasiak lemaradtak a hajrában.

Nagylelkűség: a kormány kifizeti az orvosok többletmunkáját

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak.

Húsz hektáron ég a berek a Balatonnál

Minden tűzoltót odarendeltek, aki csak a környéken állomásozik.

van még itt cikk a témában:

Célegyenesben a szombathelyi Jégcsarnok építése

Hamarosan elkezdődik a pályatest hűtési rendszerének a kialakítása is.

Alázott a Falco

Az oroszlányiak ellen nyert a szombathelyi csapat.

Egészen biztos, hogy nem sikerült határidőre átadni az államnak a Haladás Sportkomplexumot

Mennyire alkalmas ügyvezetőnek a Fidesz városi alelnöke, aki nem tudta végrehajtani a kormányrendeletben foglaltakat?