Kötöttpályás kapcsolat nélkül, még nagyobb autós forgalmat generálva épülhet meg a Dél-budai Centrumkórház Budapesten?

Bazsó Bálint 2021-01-11 15:06:00
A fenntarthatóságtól egyre távolabb: zöldövezetben, valódi közösségi közlekedési kapcsolat nélkül épülhet meg a kormány által évek óta dédelgetett szuperkórház Budapesten. Így nehéz lesz elérni a forgalom csökkenését.

Forgalmas főút délre, még forgalmasabb autópálya északra, ám valahogy mégsem érzi úgy az ember, hogy karnyújtásnyira lenne a város. Ez itt Dobogó, vagyis a főváros nyugati kapujánál elhelyezkedő alig-alig lakott, zömében zöldterület. Néhány kutyafuttatón és egy repülőmodellezőn kívül most nincs is itt senki, ami a bokáig érő sarat figyelembe véve talán nem is csoda. 

Egyelőre persze nem sok jele van annak, hogy hamarosan itt épülhet meg – a tervek szerint 2026-ra – az ország kirakatkórháza, a hivatalosan Dél-budai Centrumkórház, a közbeszédben némi malíciával csak szuperkórháznak hívott egészségügyi intézmény.

A Budapesti Fejlesztési Központ Zrt. ugyanis január elején kiírta a centrumkórház közlekedésfejlesztésére vonatkozó közbeszerzést, vagyis egyre bizonyosabbá válik, hogy a mintegy 1,2 millió embert kiszolgáló intézményt itt, az M1-M7-es autópálya és a 7-es főút között építik fel.

Fotó: Nemzeti Fotótár/Mohai Balázs

A Magyar Építők oldalán megjelent közbeszerzési kiírás szerint a mostani tervezés fő célja a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének megfelelő kialakítása. 

Eszerint a tervezés során "figyelembe kell venni a lehető legtöbb közlekedési móddal történő eljutás lehetőségét, valamint a mentőjárművek előzményben részesítését".

A nyertes feladata a "közösségi, a közúti, valamint a gyalogosok és kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúra megtervezése". A kiírás szerint megtervezik 

  • a Dobogó út négysávosítását (a jelenleg a kép jobb oldalán kanyargó poros utacska),
  • az M1–M7 autópálya, a Budaörsi út, a Gazdagréti út, a Lapu utca és a Dobogó út kereszteződésének külön szintű csomóponttá tervezését, valamint
  • mentő és buszsávok létesítésének vizsgálatát.

47.4577693,19.0048878

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Csakhogy nem erről volt szó

Bár nem feltűnő, de a közbeszerzési kiírás, amely nem a szuperkórházról (amelynek szükségességét és helyszínválasztását több szakmai vélemény is erősen megkérdőjelezi), csupán annak megközelíthetőségéről szól, valójában nagyon is sokatmondó, pontosabban szólva az, ami kimaradt belőle.

Az október 15-én kiadott Magyar Közlönyből ugyanis kiderül, hogy a Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének fejlesztéséről címmel kiadott határozat szerint a kormány a Budapest Fejlesztési Központot (BFK) bízta meg azzal, hogy készítsen megvalósíthatósági tanulmányt a "Kelenföldi intermodális csomópont őrmezői autóbusz-terminál megvalósításának előkészítéséhez kapcsolódóan a villamos infrastruktúra kiépítésének lehetőségéről" címmel.

 

Vagyis ősszel a kormány még úgy gondolta, hogy a papíron 1,2 millió ember kiszolgálására épülő szuperkórháznak szüksége lesz egy nagy kapacitású kötöttpályás kapcsolatra, ráadásul olyanra, ami a belváros felé közvetlen kapcsolatot jelent. 

Ezt azonban a most kiadott közbeszerzésből már bizony kihagyták, ráadásul úgy, hogy az a BFK felejtette ki a kötöttpályás kapcsolatot, amelyet korábban a kormány bízott meg azzal, hogy vizsgálja meg ennek lehetőségét. 

Ez annak fényében is érdekes, hogy november végén Bedros J. Róbert orvosigazgató, a centrumkórház megépítéséért felelős miniszterelnöki megbízott a közrádióban határozottan megígérte, hogy lesz "kötöttpályás villamosközlekedés" a kórházhoz.

Sőt, 2019 novemberében a Mandinernek azt mondta: „A területválasztás át lett gondolva: az M1 és az M7 autópálya közös szakasza jól megközelíthető mind gépkocsival, mind tömegközlekedéssel, valamint légi úton is. Az itt közlekedő huszonkét buszjáratnak külön kórházi megállókat tervezünk. Az M1 bevezető szakaszáról és a régi 7-es útról külön lehajtó épül majd, sőt a bevezető szakaszoktól a kórházig külön mentősávot építünk. Gyors reagálású intézményként fogunk funkcionálni, hiszen minden nyert perc életeket jelenthet, ezért lesz saját mentőállomás és két heliport is”

A korábbi tervpályázat egyik nyertese, az M-Teampannon Építészmérnöki Kft. készítheti el a Dél-budai Centrumkórház végleges terveit, nettó 8 milliárd 250 millió forintért.

Fotó: Teampannon.hu

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy Bedros pontosan mire is gondolt, amikor azt mondta, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető a terület, ez ugyanis konkrétan nincs így, a belváros felé kötöttpályás kapcsolat nélkül csak a dugóban araszoló buszokkal lehetne kiszolgálni a kórházat, ami egy centrumkórház esetében már-már megmosolyogtatóan amatőr megoldás lenne. Arról nem is beszélve, hogy a zöldmezős beruházás újabb zöldterület elvétele mellett a dél-budai térség forgalmi szempontból egyik legtelítettebb részén gerjesztene még nagyobb forgalmat, és csupán az egyéni, közúti forgalmat szolgálná ki. Kézenfekvő megoldás lehet az Etele térre "megérkező" 1-es villamos  meghosszabbítása, igaz, ezt a vonalat is át kell vezetni a Kelenföldi pályaudvar sínei alatt vagy felett és Őrmezőn keresztül.

Vagyis összességében nem olcsó, de legalább igen bonyolult feladatról van szó, persze ezt nyilván azok is tudták, akik kiválasztották a kórházi infrastruktúrára tökéletesen alkalmatlan helyszínt.

Kérdéseinkkel természetesen megkerestük a Budapest Fejlesztési Központot, miszerint valóban kihagyták-e a kötöttpályás közlekedési kapcsolat fejlesztését, vagy csak "lemaradt" a közbeszerzési dokumentumból, esetleg a mi tévedésünkről van-e csupán szó. Válaszaikat közölni fogjuk.

A cikk az Ökopolisz Alapítvány támogatásával készült.

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában: