Kép: Youtube

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a bestiálisan meggyilkolt újságírónő ügyében

VPP
2018. október 9. kedd, 17:00

Ahogy azt mi is megírtuk, Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságírót megerőszakolták, brutálisan megkínozták, majd végeztek vele. Szinte felismerhetetlenségig roncsolódott holttestét a Duna partján fekvő Ruszében találták meg. Marinova riporterként dolgozott a legnézettebb bolgár televíziós csatornánál, a kereskedelmi bTV-nél, ahol korrupciós ügyeket leplezett le, lehetséges, hogy ennek is köze van a halálához, bár ezt  egyelőre még nem erősítették meg.

 

A bolgár rendőrség most őrizetbe vett egy gyanúsítottat - közölte kedden egy a nyomozásra rálátással bíró kormányzati forrás.

 

A névtelenül nyilatkozó bolgár tisztségviselő részletekbe nem bocsátkozott. A bolgár közszolgálati rádió tudni véli, hogy egy román-moldovai kettősállampolgárról van szó. Teodor Atanaszov, a bolgár belügyi tárca regionális igazgatóságának vezetője ugyanakkor a BTA hírügynökséggel közölte, hogy jelenleg egy román útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárt hallgatnak ki a gyilkossági üggyel kapcsolatban. 

 

A szófiai belügyminisztérium szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg ezeket a híreket. Hozzátette: a tárca a nap folyamán közleményt adhat ki az üggyel kapcsolatban.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás