Fotó: Youtube

Elképesztő brutalitással kínoztak és gyilkoltak meg egy újságírónőt

VPP
2018. október 8. hétfő, 10:03

Hihetetlen kínokat kellett átélnie halála előtt Viktorija Marinova bolgár oknyomozó újságírónak - tett közzé tegnap az OCCRP újságíró-szervezet és a Terminal 3 bolgár hírportál.

 

A nőt a gyilkosság előtt megerőszakolták és brutálisan megkínozták. Szinte felismerhetetlenségig roncsolódott holttestét a Duna partján fekvő Ruszében találták meg.

 

Felröppentek olyan hírek is, hogy a gyilkosságnak köze van a nő munkájához is, de ezt egyelőre még nem erősítették meg. Marinova riporterként dolgozott a legnézettebb bolgár televíziós csatornánál, a kereskedelmi bTV-nél, ahol korrupciós ügyeket leplezett le.Az MTI szerint legutóbb a GP-gate nevű ügy feltárásán dolgozott, amelyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg az adófizetőket több millió levával európai uniós támogatásokból.

 

Az eseten egész Európa megdöbbent, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet médiaszabadságért felelős képviselője, a francia Harlem Desir például a Twitteren fakadt ki és a felelősök elszámoltatását követeli.

 

Az elmúlt egy évben ez már a harmadik eset, hogy újságíró emberölés áldozata lesz. Viktorija Marinova előtt a szlovák politikusok és az olasz maffia közti kapcsolatról író Jan Kuciakkal és a máltai vezetés korrupciós ügyeit leleplező Daphne Caruana Galizia újságírónővel is végeztek. Előbbit idén februárba lőtték le, utóbbi tavaly októberben egy robbantásos merénylet áldozata lett.

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás