Hiába kérnek járdát, parkolót, akadálymentesítést, játszótéri játékokat az ellenzéki képviselők - Közgyűlés élő

Farkas Bazsi 2018-09-13 08:45:00
Avagy a Szent Márton kártyától az alapítványokig.

16:23 - Mindent elfogadtak

A 20. napirendi pontot is. Ez azt jelenti, hogy itt a vége a nyilvános ülésnek. 

Legközelebb október 23-án lesz ünnepi közgyűlés, 25-én pedig rendes havi. 

Kösz a figyelmet! 
 

NEMAZALÁNY x LIL G - UNIKORNIS (Official Music Video)

BOOKING/FELLÉPÉS: Manager: Bukor Dániel 06 70 600 22 94 lastprojektrecords@gmail.com Zene: Last Projekt Records Utómunka/vágás: Last Projekt Records NEMAZALÁNY x LIL G TERMÉKEK: https://videosbolt.hu/nemazalany_lil_g Ha tetszett a video, akkor iratkozz fel a csatornánkra, illetve kövess be minket Facebookon és Instagramon is!


16:15 - Kinek hol a keze?

Máshol járt a kezem, mint az eszem - Puskás mondja ma meg a tutit. A szavazásba bonyolódott bele. 

Folytatódik a szavazás, kisebb ügyek jönnek. Háziorvosi prakszisokról, a laktanya lakóépülettel beépítése, Teréz anya szobra vannak napirenden. Gyorsan megy a voksolás, mind átmegy.  
 

Helyi vállalkozók kezdeményezésére új köztéri szobrot állíthatnak Szombathelyen

Lepel le: Kalkuttai Teréz anyának állítanának szobrot a Szalézi templomnál. Ráadásul a teljes költséget a kezdeményező vállalkozói kör fizetné. Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig a mai Gazdasági és Városstratégiai Bizottság ülésére szóló előterjesztés szerint ez a helyzet. Vincenc Bullakaj kereste meg az önkormányzatot a szoborállítással kapcsolatban. A plasztikát Túri Török Tibor készítette.

Felújítják a szombathelyi Emlékművet is, ezt is elfogadja a közgyűlés. 

Egy San Francisco-i stílus magazin a szombathelyi emlékművel tolta ki a legújabb zenés videóját az Instára

Kevés olyan ikonikus létesítmény van Szombathelyen, mint a felszabadulási emlékmű, vagyis, ahogy a szombathelyiek emlegetik, csak Emlékmű. Legnagyobb csodálatunkra az XLR8R amerikai stílusú magazin a legutóbbi Insta posztjában a szombathelyi emlékművel montázsba szerkeszteve pakolta ki legújabb zenei kalandozását. Nézzétek most ti is szájtátva.

16:01 - Lakópark épülhet a Huszár úti laktanya helyén 

Válaszolja Puskás polgármester Kopcsándi kérésére. Most egy tervező iroda dolgozik rajta, hogy a terültet miként lehet majd a legjobban hasznosítani a lakóépületekkel. 

15:59 - Hol van a bútor? 

Molnár Miklós folytatja. A fő téri gyógyszertári bútoroktól kezd beszélni. Volt egy üzlethelyiség, amiben antik bútorok voltak, ami megnehezítette az értékesítést. A bútorok most egy kamion javítóban vannak, pedig korábban szigorú tárolási feltételeket szabtak. Molnár megígérte, hogy ezt nem fogja annyiban hagyni.  


Kelemen Krisztián sokkal szerényebb célokat fogalmaz meg, ki szeretné kitisztíttatni az esőelvezetőket. Mikor lehet már tölteni az elektromos autókat? - folytatja ezzel. 


Illés számokat tisztáz. A világítás korszerűsítés 1,8 milliárd. Az amit Balassa mondott az előbb, az fals adat. 


Szuhai Viktor pontonhidat javasol az Arany-patak fölé. Ez lehetne a megoldás, tessék megkeresni a honvédséget. (De kár, hogy nincs már protekciónk a Honvédelmi Minisztériummal.) 


Most Kopcsándi is azt mondja, hogy tényleg 800 millió forintot spórolt a város azzal, hogy nem az Elios végzi a közvilágítás korszerűsítést. Most ő is amellett kardoskodik, hogy két hónap helyett egy évre nyissák ki próbaidőre a Haladás parkolót. 




15:37 Arany-patak híd, Safo és Elios

A két közgyűlés közti beszámolók jönnek. 

Nemény szólal fel. A városi lap ügyét hozza elő megint. A Savaria Fórum lassan egy éve már, hogy nem jelenik meg.

Előkerül megint az Arany-patak híd is. Kecskés képviselőhöz fordul, ő ugyanis a körzet képviselője. 
Azt kérdezi miért zárták le, miért nem állnak neki a javításnak, miért nincs más megoldás? 
Stadion parkoló ügye is szóba kerül megint. Horváth Soma márciusban és áprilisban is javasolta, hogy a stadion parkolóit nyissák meg a lakosság előtt, akkor a városvezetés nem támogatta, most pedig Melega Miklós, a Fidesz képviselőjelöltje saját ötletként dobta be a kampányban. A frakcióvezető azt is megkérdezte, hogy miért történt személycsere a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatói posztján. De előjött a vasútállomás környéki fizető parkoló ügye is.


Puskás azt mondja, hogy feltett szándéka az önkormányzatnak, hogy ismét legyen Savaria Fórum. 

A Liget utcai hidat azért kellett lezárni, mert szakvélemény szerint ki kellett venni a forgalomból. 


Illés Károly alpolgármester azt mondja a lakók kérték, hogy legyenek fizető parkolók a vasútállomás környékén. 

Lendvai Ferenc is választ kínál a Haladás Sportkomplexum parkolóival kapcsolatban. Nem csak, hogy Melega Miklósnak jutott eszébe a parkoló megnyitása, hanem hivatalba lépésekor már Gál Sándor ügyvezetőnek is kigyult az isteni szikra. 

Nem szabad egy évet várni a parkoló próba idejével, ez két hónap és ennyi - összegez Lendvai. 

Hiénák a sebzett vad körül, úgy köröztek az ellenzékiek Gál körül - mondja Ledvai. A parkoló megnyitásának ügyében állítólag, így keresték a kifogásokat az ellenzékiek.

Nemény ezt kikéri magának. Végül azt mondja, hogy ne politikai vita legyen ebből, hanem lépjenek a derkovitsiak érdekében.

Kecskés László (Fidesz-KDNP) is megszólal. Ő a fahíddal kapcsolatban kapott kérdést Neménytől, most kénytelen válaszolni. Azt mondja elhúzódott a munka a Rohonci úton, emiatt van kaotikus közlekedési állapot a környéken. Állítólag a Magyar Közút igazgatója azt sem tudta, hogy ott munka folyik.

A genovai híd-hoz hasonlítja Kecskés az Arany-patak híd helyzetét. Ő egyébként Horváth Attilától értesült az egészről.

Lett volna alternatíva a közlekedési helyzetre. A Pásztor Csárda mellett építettek volna egy új utat és ezzel együtt lett volna egy új híd is, de a kárpáti kelemen utcai lakók tiltakozása miatt ebből nem lett semmi. A végső megoldás az elkerülő megépítése lenne, de ehhez 16 milliárd forint kell, most ezért lobbizik Hende Csaba országgyűlési képviselő. 

Tóth Kálmán kap szót. Azt mondja a parkoló kérdését a Fidesz helyezte a politikai síkra. A Rohonci úttal kapcsolatban azt mondja, hetekig állt a munka, senki nem dolgozott. 

Illés Károly tesz mostrendbe mindent. A Potyondi ároknál egy nem várt nehézség miatt állt a munka. Új közbeszerzést kellett kiírni, ez tartott 3 hétig, ezért nem dolgoztak ott sokáig. A kishíd teljes szerkezete tönkrement. Ezért kellett lezárni. 

Horváth Soma újra felteszi a kérdést, hogy hány beruházási terv felhasználhatósága járt le, és ismét emlékeztet, hogy Haladás parkoló ügyben ő tett elsőként javaslatot, amit a Fidesz akkor leszavazott. 

Telítettségi vizsgálat - mondja ki a nap szavát Kántás Zoltán. A vasút környékén ezt végezték el, mielőtt felfestették volna a fizető parkolókat. Indokolt volt és a lakosság kérte. 

Balassa Péter is csatlakozik a felszólalókhoz. Elios ment, 800 millió forint maradt - mondja. Utalva ezzel a közvilágítási közbeszerzésre. 
 


14:46 - Mint a villám

14-es, 15-ös napirendet le is darálták. Weöres Sándor Színház, Savaria Szimfonikus Zenekar és a Mesebolt Bábszínház fenntartása most a téma. Ez is átmegy.

Az óvodai és bölcsődei feladatellátási megállapodásokkal kapcsolatos döntéseket is zökkenőmentesen fogadják el.


14:41 - Folytatódik a gombnyomósdi

Sok már nincs hátra a nyilvános ülésből. Már csak azért sem, mert javarész technikai jellegű napirendek maradtak.

13:08 - Gyors statisztika

  • 2 képviselő nem szólalt még ma fel. (Sátory Károly, Kecskés László)
  • 7 napirendi pont van még hátra. 
  • 23 millió forintot költ a város a városháza mögötti polgármesteri parkolóra, ahova 10 autó fér be. 

13:02  - Megvan a 13. napirend is

Földhasználati szerződések megkötését engedélyezték a képviselők. 

Jöhet a rántott hús.
 

14:30-kor folyt. köv. 

13:00 - Úgy pörög a szavazás, szinte füstöl a gép

A szombathelyi önkormányzati alapítványok beszámolóit fogadják el a képviselők. Ez a 12. napirendi pont, még 8 van hátra. Még egyet megtárgyalnak, aztán irány az ebédlőasztal.   

 



12:55 - Nem veszünk új ingatlanokat

Lemond a város az elővásárlási jogáról, három ingatlannal kapcslatban. 
 

12:50 - Hiába kérnek járdát, parkolót, akadálymentesítést, játszótéri játékokat az ellenzéki képviselők

Nemény szólal fel. Az után érdeklődik, hogy elég lesz e a pénz a Vásárcsarnokra félretett összeg. Arra is felhívja a figyelmet, hogy 90 millió forint többlet van a költségvetésben. Nemény azt javasolja ebből finanszírozzanak meg egy parkolót a KISZ lakótelepen, a Károly Róbert utcában. 


Molnár Miklós válaszol. Azt mondja, hogy a 90 millió forint korábban egy folyószámlahitelből volt fedezve, ez most visszakerült és rendezték belőle a kölcsönt. Így bár jött 90 millió forint a költségvetésbe, az mégsincs most a pénztárban. 

Horváth Soma játszótereket hoz napirendre. Röviden: nincs rá pénz. Azt javasolja, hogy beszállhatnának a vállalatok és kapnának érte egy táblát a játszótér kerítésén. 

Sötét volt a Karnevál idején a Borok utcájában. Mire föl?! - Takátsné teszi fel a nap kérdését a költségvetés kapcsán, amikor szóba kerül az E-ON költsége. 


Tóth Kálmán folytatja. Azt mondja, hogy az a 90 millió forint, amit korábban kölcsönből fizetett az önkormányzat, a Haladás Sportkomplexumra ment el. A Nagy Lajos Király utca felújítására és a Külső Rumi út járdájára kér pénzt a képviselő. 

Lendvai Ferenc teszi gyorsan hozzá, hogy a Gazdasági Bizottság elfogadta a költségvetés módosítást. 


Imázsfilm kerül szóba. Tenki Mária készíttetne egy filmet a városról, ehhez azonban pénz kell, 4,5 millió forint. Kelemen Krisztián pedig azt javasolja, hogy nem kevés pénzből fizetik a Szombathelyi Médiaközpontot, készítsék el ők.

23 millió forintból újítanák fel a Városháza mögötti parkolót, ahova 10 autó fér be. Itt parkolnak a városvezetők. 

Kelemen Krisztián ehhez képest csak 1 milliót kér egy Joskar-Ola lakótelepi parkoló építéséhez. 

Kopcsándi József is ráúszik a kívánságkosárra. A Huszár úton szeretne akadálymentesített járdákat, és s Szófia utcai gyaloghídra is ráférne a felújítás. (Ezek a szombathely hidak már csak ilyenek.) A Bolyai utcai közparkot is fejlesztené a képviselő. 


3 óra és 40 perc kellett hozzá, de szót kér Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) is. Örül neki, hogy plusz pénzt kap a rendőrség, ezt pedig arra fogják fordítani, hogy kábítószer keressenek a vendéglátó egységekben. 

A kábszi rossz, értem!

Hiába kérnek járdát, parkolót, akadálymentesítést, játszótéri játékokat az ellenzéki képviselők, a közgyűlés nem szavazza meg. 

A költségvetés módosítását elfogadja a költségvetés. 

12:02 - Beszámol a Vasi Víz is

A cég első féléves beszámolóját tárgyalja meg a közgyűlés.

Nemény a csapadékvíz elvezetési problémákat veszi elő. A frakcióvezető azt is kérdezi, hogy hogyan lehetne a veszteséget csökkenteni.


Illés azt mondja, hogy nincs akkora csatorna, amelyik el tudna nyelni akkora, hirtelen jött esőt, mint amekkora az elmúlt időszakban Szombathelyre lehullt. A veszteség kapcsán az alpolgármester azt mondja, hogy a céghez tartozik a Fedett Uszoda is, ez pedig egy jóléti szolgáltatás, ami nem piaci alapon működik, innen jön a veszteség.

A beszámolót elfogadták.
 



11:53 Beszámol a SZOVA

Jön a SZOVA első féléves beszámolójának megtárgyalása. 

Nemény András kér szót. Azt javasolja, hogy a cég próbálja meg követni a piaci béreket, mert különben ott fogja hagyni őket a dolgozók zöme. Aztán a hulladék kezeléssel folytatja.Továbbra is bajok vannak a szemétszállítással, több száz millió forint hiányzik a rendszerből.

2018. június 30-ig 900 millió Ft összegű követelés halmozódott fel a közszolgáltató társasággal szemben, ami azt jelenti, hogy a hulladékgazdálkodás költségeit más tevékenységek bevételeiből kell fedezni - áll az előterjesztésben. 

Molnár Miklós nyugtatja meg a kedélyeket, hogy nem, hogy veszteség van, de 100 millió forint körül mozog a nyereség mértéke az első félév után. Ha lesz is veszteség akkor az a Szomhullnál fog jelentkezni. 

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) kap szót. Azt nehezményezi, hogy nagyon lassan halad a munka a SZOVÁ-nál. Azt javasolja, hogy próbáljanak meg plusz embereket felvenni. 


Elfogadta a közgyűlés a SZOVA első féléves beszámolóját. 
 

11:38 Évi 1,5 millió forint a TIT-nek, gyorsan megszavazták 



11:36 Foci és úszás után torna

A Farkas Károly utcai tornacsarnok üzemeltetésére kötne szerződést a város. 

Takátsné örül a szombathelyi torna sikereknek.

Molnár Miklós (PRO-Savaria) alpolgármester arra hívja fel a figyelmet, hogy veszélyes terület az, ha a város lassan minden sportági létesítmény költségeit átveszi a város. Hiszen ebben az esetben joggal kérheti azt minden szombathelyi egyesület, hogy támogatást kapjon a létesítmény fenntartásához. A csarnok egyébként ezer sebből vérzik, a javítás pedig az üzemeltető, vagyis a szombathelyi önkormányzat feladata lesz. 

Nemény András csatlakozik Molnárhoz. 

Tizennyolc egyhangú szavazattal elfogadták a javaslatot. A Sportiskola fogja üzemeltetni a csarnokot a jövőben. 
 

11:25 Vízmű SC beolvad a Sportiskolába

A szombathelyi Fedett Uszoda bővítésével drágul a fenntartása, a plusz költséget pedig az úszók bérlet árának emelésével próbálta bevasalni a fenntartó Vasi Víz. Ez elég nehéz helyzetbe hozta a sportegyesületet. 

A Vízmű SC beolvadna a Szombathelyi Sportiskolába, így önkormányzati fennhatóság alá kerül. 

Nemény András kérdezi, hogy hogyan is van az uszoda használat, mert a vízilabdások sokszor a fenti nagy medencét használják, pedig nemrég adták át a direkt nekik épült új medencét.

Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) válaszol. A képviselő a Fedett Uszoda vezetője, így pontosan tud válaszolni. A termál látogatók konfortja miatt nyitották meg a nyáron a lenti medencét a közönségnek, egyébként pedig a medencék költségei jól elkülönülnek.

Tizenhét, egyhangú igen szavazattal elfogadták a Vízmű SC beolvadását a Sportiskolába. Október 1-től már e szerint versenyeznek az úszók. 

11:05 Kis pénz, kis foci

Az ovi-sportra költene pénzt a város. Négy óvodában is focipályát építenének egy pályázat segítségével, most 4,5 millió forintos önrésszel lehet beszállni. Összesen 18 millióról van szó. 

A baloldali frakció azt nehezményezi, hogy 1,5 millió forinttal nőtt meg az önrész, ezt pedig számos más helyen is el lehetne költeni, például a városi játszóterekre, amik állításuk szerint, ramaty állapotban vannak. 

Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária (Fidesz-KDNP) kér szót. Azt mondja a gyerekek sportolására, játék lehetőségére költött pénz minden forintot megér. Programot javasol arra, hogy a szombathelyi játszótereket megújítsák.

Kopcsándi József szólal fel. Azt mondja ennek a beruházásnak az összegén lehetne parkolót is építeni. Javaslata szerint lehetne akár közvéleményt is kutatni, hogy minek örülnének jobban a szombathelyiek, parkolóknak vagy ovis focipályának. Hozzáteszi, meg fogják szavazni a pályázatot, de véleménye szerint jobban kellene pozícionálni a pénzeket. 

Illés Károly alpolgármester szólal fel. Azt mondja nem nagyon értette Kopcsándit, aki egyik szavával támogatta, a másikkal ellenezte a pályázatot. 

15 igen szavazattal, csont nélkül ment át a javaslat. 

10:43 - Pikk-pakk megszavazzák a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., valamint a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum pályázati részvételre vonatkozó kérelmének elbírálását is, egyhangúlag. 

Még csak hozzászólás sem volt. 

10:40 - Schrammel-gyűjteményt kap a város

215 millió forintos gyűjteményt ajándékoznak a városnak, erre kell egy szerződést írni, amit a közgyűlésnek jóvá kell hagynia. A gyűjtemény az Éva Malomban kapna helyet, ez lenne az egyik bástyája a majdani szombathelyi múzeumi negyednek. 

Nemény kér szót. Azt mondja sok probléma van a városnak: járdák, utak, csapadékvíz elvezetés - erre is kellene a pénz. Persze meg fogják szavazni az előterjesztést, mert ezzel is gazdagodik a város, de tartsák már szem előtt a város élhetőségét is. 

Megszavazzák a javaslatot, ezt is egyhangúlag. 



10:32 Egyhangúlag fogadták a városatyák a Szent Márton kártya rendszer megújítását.

10:21 - Jönnek a napirendek

Megújul a Szent Márton kártya. Ez az első napirendi pont. Az új kártyához regisztrálni kell, és a plasztik kártya mellé egy telefonos app is készül. Valószínű ebben konszenzus lesz. 

Hahó, szombathelyiek! Év végén lejárnak a Szent Márton kártyák, érdemes megújítani

2018. december 31-vel lejárnak a Szent Márton kártyák. A Szombathely Info Facebook-oldal pontokba szedte a legfontosabb tudnivalókat a megújítással kapcsolatban: 2019. január elsejétől új Szent Márton kártyákat bocsájt ki Szombathely városa. Az új Szent Márton kártyák igényléséhez regisztráció szükséges, automatikusan nem kerül kiküldésre. A megújulás nemcsak a külsőkben lesz észrevehető, hanem a használat módja is változik.

Kopcsándi József azt javasolja, hogy szélesítsék ki a kártya felhasználási lehetőségét és vonják be a piaci szereplőket is, ne csak az önkormányzati vállalatoknál lehessen használni a kártyát. 

Kelemen Krisztánnak GDPR-ral kapcsolatos aggodalmai vannak. 

Keringer Zsolt önkormányzati osztályvezető prezentálja a kártya megújulását. 

10:05 - A tartózkodás is ér

Szavaznak a napirendi javaslatokról. 

A fideszes többség egyetlen javaslatot sem szavazott meg. 

Így nem lesz szó sem az Arany-patak hídról, sem a vasút környéki fizető parkolásról, sem a Haladás Sportkomplexum parkolóinak egy éves megnyitásáról, sem a Vásárcsarnok felújításának állapotáról.

Kecskés László (Fidesz-KDNP) tartózkodást nyomott akkor, amikor a körzetét érintő Arany-patak híd sorsa került voksolásra. 

09:50 - Véget ért a szünet

Nemény azt kéri Puskástól, hogy mérje egyformán a dolgokat, és egyformán kapjon szót mindenki. 

Balassa még mindig meg akarja ajándékozni Puskást. Végül egy kis betonkeverőt ad át neki. Puskás nem akarja elfogadni, Balassa leteszi az asztalára. 

34 napirendi pont javaslat van. 

Puskás unokája odavan a kukásautókért, valószínű szovás lesz a gyerek, mondja maga a polgármester.
 

09:36 Don't cry for me Sargentini

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) ügyrendi kérdést tesz fel. A jegyzőt kérdezi, hogy a közgyűlésben sem számít e a tartózkodás? Ezzel a tegnapi Sargentini-jelentés szavazására utal Lendvai, a Fidesznek ugyanis az a retorikája az ügyben, hogy mivel a tartózkodást nem számították bele a szavazásba, így jogsértéstörtént. A hangulat paprikás lett, Puskás szünetet rendel el. 


09:33 További napirendi javaslatok jönnek

Illés Károly (Fidesz-KDNP) kér szót. Horváth Somának célozza a válaszát, amiben közli, hogy a közűgylés már tárgyalta a Váci utcai parkolók ügyét és zöld jelzést kapott. 

Szuhai Viktor (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szintén a közlekedési koncepciót vetetné a napirendre. 

Kopcsándi József (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) is javaslatokkal él. Szeretné tudni, hogy hol áll az egészségügyi alapellátó intézmény építése, a buszmegálló pavilonok projektje és a Huszár úti laktanya további sorsa is érdekelné. Csatlakozik Balassához, ő is tárgyalná zárt ülésen a közvilágítás modernizálását. Kopcsándi isjavasolja, hogy vegyék napirendre a Haladás Sportkomplexum parkolójnak egy éves megnyitását.


Kelemen Krisztián  (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) négy napirendi pontot javasol. Parkolási problémák vannak a Joskar-Olán is, ezt kellene megoldani. Javasolja, hogy vegyék napirendre az Aréna utcai óvoda felújításának ügyét, járdákat újítana fel a képviselő és a város 2018-as útfelújítási projektjével kapcsolatban érdeklőden, hogy hol tart. 


Horváth Soma tájékoztatást kérne, hogy hány olyan parkoló, járda, út terve volt készen, aminek az engedélyét hagyták lejárni.

Nemény további három napirendet javasol. Tájékoztassák, hol tart a Városháza, Aréna utcai óvoda, Vásárcsarnok felújítása. A Kisfaludy utca fizetőparkolók felfestése ügyében is érdeklődne, az itt lakók ugyanis elégedetlenkednek. Nemény hozzáteszi, hogy a KISZ lakótelepen is parkolási probléma van.

Balassa kap szót. A képviselő azt mondja, Puskás nem válaszol sem a polgároknak sem pedig neki. SZOVA hotellel kapcsolatban tenne fel kérdéseket egy napirend keretében.
 

9:14 Napirendi pontokat javasolnak 

Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) napirend előtti felszólalással kezdi. Napirendre szeretné vetetni a szombathelyi parkolási problémák megoldását. Horváth azt javasolja, hogy tárgyalják a már meglévő építési engedéllyel rendelkező parkolók megépítésének ügyét.

Nemény Adrás (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) is szót kér. Városi lapot szeretne indítatni. Közel egy éve, hogy nem jelenik meg a Savaria Fórum. Ezt vetetné napirendre. A frakcióvezető az Arany-patak híd ügyét is a napirendek közé vetetné.


Nemény a csapadékvíz elvezetés problémáját is napirendre vetetné. A negyedik javaslata pedig a Haladás Sportkomplexum parkolójának egy évre történő megnyitása a lakosság számára. 

Balassa Péter (Jobbik) játékokat pakol ki az asztalára, majd azt javasolja, hogy a Haladás Sportkomplexumot bízzák rá egy állami cégre. Elhasaltak a bölcsöde felújításokra kiírt közbeszerzések, ezt is tárgyalni kellene szerinte. Balassa napirendre vetetné Szombathely közlekedési koncepcióját. Trianon emlékparkról is tárgyalna. Majd csak sorolja mi mindent vetetne még fel a napirendre: idősek parkja, szociális bérlakás, SZOVA kötvény, Németh Gábor SZOVA vezérigazgató visszahívása, bérlakás építés, Elios-ügy. 
 

9:06 A közgyűlés határozat képes

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester köszönt mindenkit. A város első embere egyébként erre mindig nagyon ügyel, most sem hagyott ki senkit, szinte mindenkit név szerint üdvözölt. 

Majd arra buzdított, hogy mindenki menjen el szavazni október 14-én az időközi választáson, ahol a Derkovits városrész kap új képviselőt. 

8:44

Hello! Szeptember 13-ra vagyis a mai napra hívta össze korábban Puskás Tivadar polgármester a rendes havi közgyűlést. A nyílvános ülésen 20 napirendi pontot tárgyalnak a városatyák, szóval lesz mit megbeszélni. Az ülés 9 órakor kezdődik, mindjárt kezdünk!  

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.