Fotó: Vágvölgyi Bálint

Zollner: El kell felejteni, hogy kinek mi fáj, mennyire fáradt

Vágvölgyi Bálint
2019. június 17. hétfő, 20:20
A Körmend edzője szerint sokkal jobban kell védekezniük a Falco ellen. Okorn azt ígéri, mindent megtesznek, hogy Szombathelyen is a sárga-feketék nyerjenek.

Szombati győzelmével 1-0-ra vezet a valamelyik fél három győzelméig tartó párharcában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az Egis Körmend ellen a kosárbajnokság döntőjében. Elképesztő sorozatot tudhatnak magukénak a szombathelyiek, akik legutóbbi tizenkilenc mérkőzésükből tizennyolcat megnyertek. Egyetlen vereségük viszont éppen döntőbeli ellenfelüktől, a Körmendtől csúszott be.

 

Forgalomkorlátozásra kell számítani Szombathelyen a keddi Falco-Körmend derbi miatt

Vágvölgyi Bálint Mutatjuk, pontosan mikor és hol. Az Arena Savariában június 18-án rendezik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend kosárdöntő második meccsét, ami miatt az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani Szombathelyen. Lezárásra kerül 17 órától 21 óráig a Hadnagy utcának a Lipp Vilmos utca és az Eperjes utca közötti szakasza.


A Falco tájékoztatása szerint az összes hazai jegy elfogyott, a finálé második felvonását is élőben közvetíti az M4 Sport TV. A két csapat edzője a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a mérkőzés előtt.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Tudjuk, hogy ez még csak a második mérkőzés lesz a döntőben, semmi sem dőlt el, továbbra is csak a következő meccsre gondolunk, nem foglalkoztat minket a távolabbi jövő. Nagyjából mindent láttunk a pályán szombaton. Kielemeztük a mérkőzést, voltak jó és rossz dolgaink is. Sok mindent tudunk jobban is csinálni, erre fókuszálunk, néhány változtatást igyekszünk eszközölni védekezésben is és támadásban is. Mindenki egészséges, felkészültünk a következő harcra. Tudjuk, hogy telt ház lesz, nagyszerű szurkolással, azt ígérjük szurkolóinknak, hogy mindent megteszünk, hogy Szombathelyen is nyerjünk. Szerintem mindkét csapaton ugyanakkora nyomás van, de ha a bajnoki címért küzdesz, együtt kell tudnod élni a nyomással. Nem lehet ez elől elmenekülni.

 

null

null


Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Szombaton egy nagyon kemény és intenzív mérkőzést láthattunk, ezt várom a holnapitól is. Hogy min kell változtatnunk ahhoz, hogy legyőzzük a Falcót? Az eredményen… Komolyra fordítva a szót: ahogy azt már az első mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is elmondtam, tizennégy pontot kaptunk második esélyből, nem engedhetjük meg, hogy ennyivel jobban lepattanózzanak nálunk. Kielemeztük a pick and roll játékukat is, amikből huszonnyolc pontot kaptunk, sokkal jobban kell védekeznünk. Emellett egy kicsit jobban is kell dobnunk. Természetesen fáradtak vagyunk, mindenki az, szerintem ezzel a Falco is így van. Ilyenkor azonban már inkább a motiváción van nagyobb hangsúly, mintsem a fizikális dolgokon. El kell felejteni, hogy kinek mi fáj, mennyire fáradt, és extra dolgokat kell nyújtani a pályán. Ugyanazzal a kerettel állunk fel, mint legutóbb.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend

Döntő, 2. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, kedd, 18:30
V.: Benczur T., Praksch P., Györffy P. A. (Bernáth A.)

Falco: Curry - Perl - Váradi - Bruinsma - Reddic.

Körmend: Thames - Bradford - Price - Ferencz - Hammonds.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás