Fotó: Vágvölgyi Bálint

Az megvan, hogy a zanatiak még mindig maguk kátyúzzák az utakat?

ugytudjuk.hu
2019. október 9. szerda, 11:34
Vannak ugyanis olyan részek Zanaton, ahol nincsenek a város tulajdonában az utak, így az ott élők kénytelenek a hibákat kijavítani. Putz Attila képviselőjelölt többek között ezen is szeretne változtatni október 13-a után
Zanaton, a lakóhelyén és a választókörzetében fogadott minket Putz Attila, az Éljen Szombathely! képviselőjelöltje, hogy bemutassa azokat a problémákat, amik évek óta keserítik meg a Zanaton élőket.
 
 
"Szombathely ezen részen is vannak olyan útszakaszok, amik a mai napig magántulajdonban vannak, így a városnak nincs felelőssége például a karbantartásával vagy az úthibák kijavításával kapcsolatban. Ezen is fogok változtatni, ha bizalmat kapok a szavazóktól október 13-a után. Kezdeményezni fogom, hogy minden utat, ott és ahol szükséges, vegyen át a város"
 
 
- mondta Putz Attila.
 
 
A képviselőjelölt megemlítette: a Kikelet-lakóparkban és a helyiek által csak "Füvészkert"-résznek nevezett utcaegyüttesben, ami 84 telket foglal magába, még mindig magánkézben vannak az utak, így az ott lakók kénytelenek kátyúzni.
 
 
"Van egy baráti társaság, melynek tagjai időről-időre összeszedik a pénzt, van saját lapátunk, seprűnk, megvesszük a betont vagy a bitument és nekiállunk mi magunk betömni a kátyúkat. Legutóbb tavaly jött össze a brigád. Nem mondom, egy igazán jó csapatépítő program, de azért valljuk be, hogy közösséget építeni máshogy kellene"
 
 
- említette a 7. számú választókörzet képviselőjelöltje, aki további problémákat is említett, ami a Zanatiak életét keseríti meg.
 
 
 
 
"A főúton halad át a forgalom, ugyanis Váttól még mindig fizetős az M86-os, érthetetlen okokból.
 
A közgyűlésben a körzet képviselője, Kántás Zoltán is leszavazta azt a javaslatot, hogy szüntessük meg ennek a kis szakasznak a fizetősségét, tehát a zanatiak ellen szavazott.
 
De nem ez volt az egyetlen, amikor semmibe vette az itt élő 1200 ember kérését: folyamatosan támogatta, hogy engedményeket kapjon az a vállalkozó, aki 10 év alatt képtelen volt megépíteni a Tesco-körforgalomtól Zanatig tartó 2 kilométeres kerékpárutat. Győzelmünk esetén az is meg fog épülni, erre ígéretet kaptam Nemény András polgármesterjelölttől"
 
 
- hangsúlyozta Putz Attila.
 
 
 
 
Az Éljen Szombahely! képviselőjelöltje az elmúlt hetekben rengeteg bizalmat, támogatást kapott, de a Zanaton élők már konkrét kérésekkel is megkeresték: igény lenne ugyanis minimum három zebrára.
 
 
"A templomhoz, a híres zanati fagyizóhoz és a bolthoz tervezek gyalogátkelőt. Erre pedig nemcsak az itt élőknek, hanem az erre járóknak is nagy szüksége van. Rajtam nem múlik, hogy ez elkészüljön"
 
 
- zárta Putz Attila, Szombathely 7. számú választókörzetének képviselőjelöltje.
 
 
comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás