Winter is coming

ugytudjuk.hu
2019. november 28. csütörtök, 06:12
Jövő hét elején megérkezhet a hó.

A mai napon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán délután a Dunántúlon válhat szakadozottá a felhőtakaró. Több helyen és több alkalommal várható eső, zápor. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél, amely délután a Kisalföldön északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de a déli határ közelében néhol 14, 16 fok is lehet.

 

Pénteken napközben fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, főleg az északi megyékben többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

 

Szombaton a többórás napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk helyenként futó záporral, főként északkeleten a hegyekben egy-egy hózáporral. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, fagy a derült, szélvédett helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

 

Vasárnap kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól eleinte nyugaton, majd másutt is egyre többfelé alakul ki eső, az Északi-középhegység térségében néhol hó is lehet. A déli, délkeleti szél élénk, a Dunántúl északi felén többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

 

Hétfpn túlnyomóan borult idő lesz sokfelé csapadékkal: az esőt a nap második felében több helyen havas eső, hó válthatja fel. Többfelé lesz erős a délkeleti, majd az északira, északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás