Visszavág a fideszesek luxus iránti vonzalma

ugytudjuk.hu 2020-08-27 14:07:00
Az államigazgatásban is megjelent a koronavírus a helyettes államtitkár török luxusnyaralása után. Titokban oltják a tüzet.

Több egymástól független forrásból is úgy értesültünk, hogy Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár törökországi luxusnyaralásra utazott július elején a szintén a minisztériumban dolgozó párjával - írja az Átlátszó. A kiruccanás során elkapták a koronavírust, hazaérkezésük után pozitív lett mindkettőjük tesztje. A minisztériumból emiatt rengeteg embert küldtek el tesztelni, forrásaik szerint “sorakoztak az állami autók a kórház előtt a tesztelőhelyen”.

Az incidenst eltitkolták a nyilvánosság elől, arról azóta sem adtak ki semmilyen hivatalos tájékoztatást.

A kormányrendelet akkoriban nem kötelezte a Törökországban nyaraló Solymárt és munkatársát a tesztre, amennyiben július 15-ig hazaértek Magyarországra. Törökország csak július 15-től került a piros (utazásra nem javasolt) országok közé, ami a magyar állampolgárok onnan történő hazatérésekor kötelező egészségügyi vizsgálatot, illetve karantént ír elő. A kormány a veszélyhelyzetet 2020. június 18-val megszüntette, így a rendelet alapján a magyar állampolgárok Magyarországra korlátozás nélkül beutazhattak, akkor éppen nem volt előírva a kéthetes karantén.

Törökországot elég komolyan érintette a koronavírus, a járvány kezdete óta 261 ezer fertőzöttet regisztráltak, és jelenleg 6 ezer felett van az elhunytak száma. A 83 milliós országban július elején ezer fölött volt az új koronavírusos esetek száma naponta.

Összehasonlításképpen: a közel 10 millió lakosú Magyarországon eddig 5200 esetet regisztráltak, és jelenleg 600 fő körül van az elhunytak száma. A kormány által közzétett júliusi járványügyi adatokban nem találtunk növekvő nagyságrendre utaló számokat.

Ötcsillagos hotelben pihenték ki a karantént

A lap forrásai szerint Solymár Károly Balázs július elején járt Törökországban a munkatársával, K. Dorottyával: egy a nő által a Facebookra július 2-án feltöltött fotó (címlapképünkön) tanúsága szerint a Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa-ban nyaraltak. K. Dorottya szintén az Innovációs és Technológiai Minisztériumban dolgozik.

Az ötcsillagos Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa az Égei-tenger partján található. Az üdülőhely saját stranddal, 10 kültéri medencével, 7 étteremmel, és exkluzív wellnessközponttal rendelkezik.

A booking.com kedvcsinálója szerint „olyan helyen van, ami a párok kedvence lett!”

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa

Özge SÖZER KARPAT We have been coming ... to Hilton Dalaman for 10 years. I spent both pregnancies here. After that, we started to spend all summers here with our daughters Ela and Mila. Our girls feel very happy and free here. Trust is very important to my husband and me, that's why we're at Hilton Dalaman.

Az ötcsillagos hotel szobáiban egy éjszaka ára két főre 130-150 ezer forint között mozog augusztus végére. Egy hetes nyaralás tehát (hat éjszakával számolva) 780-900 ezer forintnyi összegbe kerülhetett a nyári időszakban.

Solymár a VírusRadar felelőse

Ironikus módon éppen Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár a VírusRadar alkalmazás kormányzati felelőse: a mobilos alkalmazás segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe. Az alkalmazás használata önkéntes alapon történik, a fertőzött használó önként küldi el az adatait a járványügyi hatóságoknak.

A szoftvert az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) mutatta be májusban, a helyettes államtitkár pedig a Portfólión egy hosszú interjúban reklámozta az alkalmazást.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseiket a lap elküldte Dr. Solymár Károly Balázsnak és az ITM-nek is. Egyebek mellett azt szerették volna megtudni, hogy a helyettes államtitkár a törökországi nyaralása során valóban megfertőződött-e koronavírussal, és ha igen, megfertőzött-e másokat is a minisztériumnál vagy az államigazgatásban dolgozók közül. Arra is kíváncsiak voltak, hogyan utaztak Törökországba, és hogy használtak-e kormányzati repülőgépet az úthoz.

Solymár Károly Balázst telefonon is keresták, ám a szám át volt irányítva egy munkatársához, aki jelezte Solymárnak, hogy milyen ügyben kerestük, majd visszahívta az Átlátszó munkatársait, hogy tegyék fel a kérdéseiket írásban. Ezekre azonban nem érkeztek válaszok, ha kapnak valamiféle tájékoztatást, akkor cikküket frissíteni fogják.

Forrás: Átlátszó

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.