Visszatért a régi Facebookos átverés!

Székely Zoárd 2020-06-09 09:53:00
Ne higgyünk el mindent!

A napokban futótűzszerűen kezdett terjedni egy felhívás a közösségi médiában arról, hogy a Facebook felhasználási feltételei megváltoznak, és a jövőben a bíróságon is felhasználhatják a netezők ellen saját képeiket, amelyek nyilvánossá válnak.

Ez viszont nem igaz, hoaxról van szó, ráadásul egy már igencsak régiről. 

A felhasználók körében mégis időről időre elkezd terjedni a szöveg és annak változatai, most éppen azzal a felütéssel, hogy lassan érkezik a nyár, ezzel együtt pedig egy új szabályzat lép érvénybe, minden általunk posztolt dolog nyilvánosságra kerül a törölt üzeneteinkkel együtt.

A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. A Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.

A nagy kék közösségi oldalon rendszerint kezdenek el terjedni olyan körüzenetek, amik valótlan retorziókkal ijesztgetik a felhasználókat, például hogy nem lesz ingyenes számukra a Facebook, ha nem küldik tovább ismerőseiknek az üzenetet. Mivel ezek az általában angol nyelven terjedő szövegek idővel magyarul is megjelennek, ezért érdemes az elkövetkező napokban résen lenni és nem bedőlni a butaságnak.

Ha ilyen üzenetet lát, ne továbbítsa aki már továbbította, annak figyelmét pedig hívjuk fel rá, hogy alaptalan az információ. A felhívás szövege az alábbi:

"Hamarosan nyár ❤️ Ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabálya, ahol felhasználhatják a fényképeidet. Ne feledjétek, hogy a határidő ma van!!! Bírósági eljárásokban is felhasználható ellened. Minden, amit valaha posztoltál, a mai naptól nyilvánosságra kerül – még a törölt üzenetek is. Semmibe sem kerül egy egyszerű másolat és paszta, jobb biztonságban, mint megijedni. Nem adok engedélyt a Facebooknak, sem a Facebook-hoz kapcsolódó eszközöknek a képeim, információim, üzeneteim vagy bejegyzéseim használatára, sem múltban és Ezzel a nyilatkozattal értesítem a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétenni, másolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést ellenem, illetve bármilyen más intézkedést tenni ellenem. Ez az! Információ. Az adatvédelmi jogsértések büntethetőek: a Facebook mostantól közjogalany. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen üzenetet. Ha jobban tetszik, ezt a verziót másolhatod és beillesztheted. Ha legalább egyszer nem teszel közzé nyilatkozatot, az csendben lehetővé teszi a fényképeid használatát, valamint a profilállapotfrissítésekben szereplő információkat. NE OSZD MEG. Másold le és másold be. Az új algoritmusuk ugyanazt a néhány embert választja ki – kb. 25-akik elolvassák a bejegyzéseidet. Ezért: Tartsd le az ujjad bárhol ebben a posztban, és a “másolat” felbukkan. Kattints a “másolat”. Aztán menj az oldaladra, kezdj el egy új bejegyzést, és tedd az ujjad bárhová az üres mezőn. A “paszta” megjelenik és kattints a paszta. Ez megkerüli a rendszert. Nem adok engedélyt a Facebook-nak, hogy bármit is megosszak rólam., Amit a helyükre tettem,. KÉPEK ADATOK, vagy múlt, PONNUMBEIRS vagy e-mail.. Abszolút semmi sem használható semmilyen formában az írásbeli engedélyem nélkül TARTALOM."

Forrás: Hír24

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.