Visszatért a régi Facebookos átverés!

Székely Zoárd 2020-06-09 09:53:00

Forrás: Hír24

Ne higgyünk el mindent!

A napokban futótűzszerűen kezdett terjedni egy felhívás a közösségi médiában arról, hogy a Facebook felhasználási feltételei megváltoznak, és a jövőben a bíróságon is felhasználhatják a netezők ellen saját képeiket, amelyek nyilvánossá válnak.

Ez viszont nem igaz, hoaxról van szó, ráadásul egy már igencsak régiről. 

A felhasználók körében mégis időről időre elkezd terjedni a szöveg és annak változatai, most éppen azzal a felütéssel, hogy lassan érkezik a nyár, ezzel együtt pedig egy új szabályzat lép érvénybe, minden általunk posztolt dolog nyilvánosságra kerül a törölt üzeneteinkkel együtt.

A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. A Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.

A nagy kék közösségi oldalon rendszerint kezdenek el terjedni olyan körüzenetek, amik valótlan retorziókkal ijesztgetik a felhasználókat, például hogy nem lesz ingyenes számukra a Facebook, ha nem küldik tovább ismerőseiknek az üzenetet. Mivel ezek az általában angol nyelven terjedő szövegek idővel magyarul is megjelennek, ezért érdemes az elkövetkező napokban résen lenni és nem bedőlni a butaságnak.

Ha ilyen üzenetet lát, ne továbbítsa aki már továbbította, annak figyelmét pedig hívjuk fel rá, hogy alaptalan az információ. A felhívás szövege az alábbi:

"Hamarosan nyár ❤️ Ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabálya, ahol felhasználhatják a fényképeidet. Ne feledjétek, hogy a határidő ma van!!! Bírósági eljárásokban is felhasználható ellened. Minden, amit valaha posztoltál, a mai naptól nyilvánosságra kerül – még a törölt üzenetek is. Semmibe sem kerül egy egyszerű másolat és paszta, jobb biztonságban, mint megijedni. Nem adok engedélyt a Facebooknak, sem a Facebook-hoz kapcsolódó eszközöknek a képeim, információim, üzeneteim vagy bejegyzéseim használatára, sem múltban és Ezzel a nyilatkozattal értesítem a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétenni, másolni, terjeszteni vagy bármilyen más intézkedést ellenem, illetve bármilyen más intézkedést tenni ellenem. Ez az! Információ. Az adatvédelmi jogsértések büntethetőek: a Facebook mostantól közjogalany. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen üzenetet. Ha jobban tetszik, ezt a verziót másolhatod és beillesztheted. Ha legalább egyszer nem teszel közzé nyilatkozatot, az csendben lehetővé teszi a fényképeid használatát, valamint a profilállapotfrissítésekben szereplő információkat. NE OSZD MEG. Másold le és másold be. Az új algoritmusuk ugyanazt a néhány embert választja ki – kb. 25-akik elolvassák a bejegyzéseidet. Ezért: Tartsd le az ujjad bárhol ebben a posztban, és a “másolat” felbukkan. Kattints a “másolat”. Aztán menj az oldaladra, kezdj el egy új bejegyzést, és tedd az ujjad bárhová az üres mezőn. A “paszta” megjelenik és kattints a paszta. Ez megkerüli a rendszert. Nem adok engedélyt a Facebook-nak, hogy bármit is megosszak rólam., Amit a helyükre tettem,. KÉPEK ADATOK, vagy múlt, PONNUMBEIRS vagy e-mail.. Abszolút semmi sem használható semmilyen formában az írásbeli engedélyem nélkül TARTALOM."

Szólj hozzá!

Elhunyt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

De többek közt neki köszönhettük "Az oroszok már a spájzban vannak" szállóigét is.

Baleset történt a 83-ason Győrszemerénél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

10 év alatt lecserélné a városi buszok felét a kormány

Pedig másfél hónapja még leszavazta a Fidesz, hogy Szombathely 7 új buszt kaphasson az állam költségére.

Lerobbant a mozdony teteje Budaörs és Biatorbágy között, megrongálta a szombathelyi IC-t is

Személyi sérülés nem történt, a vonatközlekedés viszont akadozik.

A vártnál is nagyobbat zuhant a magyar gazdaság

Hazánk bruttó hazai terméke 2020 II. negyedévében a nyers adatok szerint 13,6, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 13,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. 

LMP: szigorúbb szabályozás kell a használt gépjárműabroncsokkal kapcsolatban

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kormány az elmúlt fél évben még a jogszabályi környezet kialakításával sem tett azért, hogy az illegális gumilerakókat fel lehessen számolni.

10 évvel visszamentünk a múltba, már megint egy Alkonyat-könyv ül a sikerlisták trónján

Ennek örömére a sorozat írója gyorsan be is jelentett még két kötetet.

Elfüstölt egy ősöreg Ikarus Győr mellett

A buszról még idejében leszálltak az utasok. Jellemző módon senki sem állt meg segíteni.

Késsel fenyegetőzve raboltak ki egy utcazenészt a győri vasútállomáson

A rendőrök rövid időn belül elkapták a két elkövetőt.

Egy skót kerületben kilenc ikerpár kezdi meg egyszerre a tanévet

Szegény pedagógusoknak idén még nehezebb lesz megtanulni a neveket.

Rendőri akció Vas megyében! Körözött férfit fogtak el az egyenruhások

A Körmendi Járásbíróság és a Körmendi Rendőrkapitányság is körözte.

Saját sorozatot kap Patrik

SpongyaBob Kockanadrág legjobb barátja szóló karrierbe kezd.

Esővíz gyűjtése

Gazdálkodj a vízzel - szemléletformáló akció.

Vas megyére is kiadták a másodfokú riasztást

Zivatarveszély miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki csütörtökön kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban kárt okozó széllel, villámlással, jégesővel kísért heves zivatarok várhatók.

van még itt cikk a témában:

A Facebook betiltotta a blackface-t

A techóriás nem engedi, hogy a fehér bőrű felhasználók olyan képet osszanak meg magukról, amin feketére van festve az arcuk.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.