Világszerte zuhanásnak indultak a tőzsdék, miután kiderült, hogy Trump elkapta a koronavírust

Fehér Buda 2020-10-02 17:18:41
A befektetők sem tudják, mihez kezdjenek ezzel a szituációval.

Európában, Amerikában és még Ázsiában is megérezték a tőzsdék, hogy Donald Trump elkapta a koronavírust. Az amerikai elnök bejelentése után a befektetők eléggé bizonytalanná váltak, hiszen az eddiginél is nagyobb kérdőjel került az amerikai elnökválasztás kimenetelére. A választások befolyásolhatják egy ország gazdaságpolitikáit, vagy a különböző adóit, így érthető, hogy elég nagy a fejetlenség, amikor az világ egyik legnagyobb gazdaságáról van szó.

Az Egyesült Államokban az S&P 500, ami az ország legnagyobb cégeinek a kereskedelmét figyeli, két százalékkal esett, míg az olaj ára több mint 3 százalékkal zuhant vissza. Európában 0,5 százalékot estek a részvények, míg Japánban, Szingapúrban, vagy Ausztráliában 0,7 és 1,4 százalékos csökkenést is mértek, írja a Metro.

Az elemzők azt mondják, hogy Trump teszteredménye hatalmas jelentőséggel bír a tőzsde világában, a befektetők most szinte lélegzetvisszafojtva figyelik, hogyan folytatódik az amúgy is nyakatekert elnökválasztás. A befektetők közben már most arra készülnek, hogy a novemberi választást követően ismét visszaessenek majd a részvények értékei. Azt, hogy a jelenlegi visszaesés mekkora méreteket ölt, majd csak napok múlva tudjuk meg, amikor kiderül, hogy milyen súlyos az amerikai elnök fertőzése.

Az elemzők szerint azonban a befektetők reakciója eléggé szélsőséges volt, ha Trump helyre jön, és enyhe tünetekkel vészeli át a betegséget, akkor gyorsan visszaállnak majd a tőzsdék. A befektetők egyébként az elmúlt időszakban hozzászokhattak a hasonló kilengésekhez, hiszen a koronavírus-járvány kirobbanása óta szinte naponta történnek kisebb-nagyobb visszaesések. 

Szólj hozzá!

Operatív törzs: Tegnap 2 ember sem tartotta be a kutyasétáltatáshoz előírt 500 méteres szabályt

A siket és nagyothalló embernek pedig nehézséget okozhat a maszkhasználat, ugyanis a jeleléssel történő kommunikációnak a szájról olvasás is része. A hatóság szerint a rendőri ellenőrzés minden esetben méltányos lesz.

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

van még itt cikk a témában:

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.