VIDEÓ: Sínekre feküdt, majd jött a vonat a Szombathely-Pécs vonalon

ugytudjuk.hu
2019. május 23. csütörtök, 14:38
A tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére.

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat egy 66 éves asszonnyal szemben, aki közel 100 ember testi épségét veszélyeztette azzal, hogy az arra közlekedő vonat elé feküdt.

 

Az asszony még idén februárban kilátástalannak ítélt anyagi helyzete miatt akart véget vetni az életének, ezért úgy döntött, hogy a vonat elé veti magát.

 

A Szombathely-Pécs vasútvonal Somogy megyei szakaszán, az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt. A menetrend szerint közlekedő személyvonat vezetője észlelte a vádlottat, ezért a 60 km/h órával közlekedő szerelvényt vészfékezte, ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és őt a pályatest mellé lökte.

 

Az esetről videófelvétel is készült:

 

 

Miután megállította a szerelvényt, a mozdonyvezető a balesetet hatóságoknak bejelentette és a vádlott segítségére sietett, akinek súlyos sérülései - így többek között sorozatbordatörése - keletkezett, melyekből azóta felépült.

 

Az asszony magatartásával bűncselekményt valósított meg, mert azzal, hogy a vasúti szerelvényt vészfékezésre kényszerítette, a vonaton utazók életét, testi épségét veszélyeztette, ugyanis a nagy tömege miatt nehezen és jelentős tehetetlenségi erő mellett vészfékezhető vasúti szerelvényben az utasok komoly sérüléseket is szerezhettek volna.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

 

Ha ön, vagy valaki a környezetében krízisben van, hívja a 116-111 (KÉK-VONAL) vagy a 116-123 lelki elsősegély telefonszámot.
Díjmentesen hívható a nap 24 órájában, az ország egész területéről.
Az Alapítvány az öngyilkosság ellen honlapján, ide kattintva további információ található.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás