HIRDETÉS

Fotó: BZ

Végre célegyenesben a hányatott sorsú lépcsősor felújítása a szalézi templomnál

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 6. kedd, 20:00
Egy másik körzet képviselője nyújtott segítő kezet.

Aki járt Szombathely második legnagyobb temploma, a szalézi közelében, láthatta, hogy a lépcső egy ideje felújítás alatt van. Egy TOP-os, (azaz az EU által finanszírozott) városrehabilitációs program részeként kezdték rendbe tenni a Szent Kvirin plébánia bejáratát.

 

Aztán egyszer csak kikapta a pályázati anyagból a minisztérium arra hivatkozva, hogy az egyházi épületként nem tartozhat a városrehab programba. (Indoknak tökéletes, de azért tudunk olyanról is, hogy különböző korábban megítélt EU-s pénzeket visszakért az állam.)

 

Szóval volt egy megkezdett és hónapokra megrekedt építkezés a templomnál, amivel valamit kezdeni kellett.

 

Ekkor keresték meg a templomba járó hívők Kelemen Krisztián önkormányzati képviselőt, aki bár nem a templom körzetében dolgozik, de a környéken nőtt fel és ő is a szaléziba jár 35 éve.

 

Mint mondja, sokan nem értették, miért áll az építkezés. Ha már egyszer elkezdték építeni, miért szakították meg?

 

"Kiderült, ez részben annak köszönhető, hogy a finanszírozás bizonytalanná vált" - mondja a Joskar Ola képviselője, majd hozzáteszi, jelezte frakciótársainak a problémát.

 

Bár ők is sokallták a 35 milliós árat, de a félbehagyott lépcsősor úgy nem maradhatott.

 

A költségvetés módosításakor Kelemen javaslatot nyújtott be, amit aztán az új többség elfogadott, így meglett a szükséges hiányzó támogatás. Most pedig a jelek szerint rövidesen be is fejeződik a felújítás:

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás