Polt Péter szerint súlyos testi sértést követett el Varju László az MTVA székházban

ugytudjuk.hu 2019-10-25 11:14:00
Az Ügyészség indítványozta az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írják a Legfőbb Ügyészség pénteki közleményében.

A DK-s Varju Lászlót hordágyon vitték el az MTVA székházából

Vágvölgyi Bálint Kivizsgálták a mentősök Varju Lászlót, akit a Honvédkórházba szállítanak. VARJU László Újpest-Angyalföldet hordágyon vitték el a mentők. Eközben a rendőrségi intézkedés után patthelyzet alakult ki a székházban. Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by


Az ügyészség, azt írja, hogy az MTVA székháza előtt, 2018. december 16-án tüntetés volt, miközben több országgyűlési képviselőt – kérésükre – beengedtek az épületbe. A képviselők öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni, de a biztonsági osztályvezető többször tájékoztatta őket arról, hogy az intézmény mely területeire nem léphetnek be, mivel ezen területek zárt, védett területnek minősülnek. Az országgyűlési képviselők – köztük Varju László – ezt vitatták, és az élő műsor helyszínére való beengedést követelték.

Varju László másnap délelőtt a stúdióba történő bemenetel érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának - olvasható a közleményben. Dulakodás közben az egyik biztonsági őrnek több másodpercen keresztül kézzel megszorította a vádliját. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót a stúdió ajtajától eltolták.

Az ügyészség szerint jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket, sőt, ők követtek el bűncselekményt

Unyatyinszki György Az közmédia székházában tavaly decemberben történteket követően mind az MTVA, mind az ellenzéki képviselők feljelentést tettek. Az ellenzéki képviselők szerint mentelmi jogukat és más jogköreiket korlátozta őket az MTVA fegyveres őrsége, mikor egyeztetni akartak egy szerkesztővel, hogy beolvassák a téli tiltakozók öt pontját, illetve jogtalanul alkalmaztak velük szemben erőszakot, mikor eltávolították őket az épületből.


Még ugyanezen a napon, délután, Varju László a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyíltak. Varju László többszöri felszólításra sem távozott. A képviselőt ki akarták vezetni, majd vele szemben – erőszakos ellenállása miatt – testi kényszert alkalmaztak, azonban Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Miért röhejes az ellenzéki képviselőkkel szemben indított nyomozás?

Unyatyinszki György „ Közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja" - ezen a jogcímen indított eljárást hétfőn a tavaly decemberben az MTVA-ba bejutott, majd onnan kidobott képviselőkkel szemben az ügyészség. Általában hosszasan fejtegetni szoktam egy-egy hírmagyarázatként szolgáló cikkben, hogy mi miért pont úgy vagy nem úgy van, ahogy egyesek állítanak dolgokat, most egy kicsit rövidebbre veszem: Az MTVA nem közérdekű üzem.


Az ügyészség szerint az országgyűlési képviselő cselekménye garázdaság vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.