Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát számoltak fel a rendőrök

Fehér Buda 2020-06-14 08:52:00
Az ország nyolcvan százalékát lefedték az anyaggal.

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát számoltak fel a rendőrök. A csoport fedte le az országos online terjesztés 80 százalékát - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a drogbanda csaknem két év alatt 14 ezer csomagot kézbesített, amivel mintegy 200 millió forint bevételre tettek szert.

Z. Vilmos 36 éves szigetvári lakos és az általa irányított bűnözői csoport külön informatikust és logisztikust is alkalmazott. A kriptovalutával külföldi weboldalakról beszerzett anyagot online eladással vagy postai úton, illetve futárcégekkel juttatták el a vásárlóknak - írták.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói 2020. június elejére összehangolt akciót terveztek a bűnszervezet felszámolására, Z. Vilmos azonban - a bűnözői csoporthoz tartozó - feleségével és testvérével Horvátországba utazott, ezért európai elfogatóparancsot is kiadtak ellenük.

Az akciót Magyarországon és Horvátországban június 11-én hajtották végre. A magyar nyomozók elfogták a banda hét tagját, közben a horvát rendőrök előállították Z. Vilmost és két bűntársát. A magyaroroszági intézkedések során a rendőrök új pszichoaktív anyagot, a csomagoláshoz és postázáshoz felhasznált kellékeket, valamint a bűncselekményhez kapcsolódó bizonyítékokat foglaltak le. Mindemellett zár alá vettek 14 ingatlant és csaknem 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt.

A horvát rendőrök szintén kutatásokat tartottak a gyanúsítottak lakóhelyén, és 30 millió forintnyi eurót és forintot, tíz mobiltelefont, valamint egy luxusautót foglaltak le.

Az ügyben a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztálya bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást.

A közlemény szerint a banda több tagját vonták már korábban eljárás alá hasonló bűncselekmények miatt.

A KR NNI pécsi osztályának nyomozói a bűnözői csoport hét elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A Horvátországban elfogott két férfi és egy nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.