Továbbra is tök üres a Haladás Sportkomplexum parkolója

Farkas Bazsi 2018-09-24 13:51:00
A lakótelepek parkolói csurig vannak, de sétálni senki nem akar hazáig.

Igazi politikai adok-kapokot hozott a Haladás Sportkomplexum parkolójának megnyitása. Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) még márciusban javasolta, hogy a  hétköznaponként üresen álló parkoló nyissák meg a lakosság előtt. Ezzel próbálva enyhíteni a környék parkolási problémáin. 

Végül akkor a javaslatát nem fogadta el a fideszes többségű városvezetés. Áprilisban ismét javasolta Horváth, a parkoló megnyitást, de akkor sem lett belőle semmi. 

Most Melega Miklós a Derkovits-városrészért induló fideszes képviselőjelölt dobta be ismét az ötletet, és mivel a Sportkomplexum élére a szintén fideszes Gál Sándor került, gyorsan végig is tudták vinni azt. A közgyűlés két hete fogadta el az előterjesztést. Most két hónapig bárki leteheti itt az autóját. 

Úgy néz ki azonban, hogy bár a stadion panelházak között épült, a parkoló mégis túl messze van az ott lakóknak. Vasárnap délután tettem egy kört, és bár a lakótelepi parkolók csurig voltak, a Haladás parkolója teljesen üres volt. Egyedül az én autóm árválkodott a flaszteron. 

Megkérdeztem pár környéken lakót, aki éppen vagy szállt ki, vagy be a kocsijába, hogy miért nem a Haladásnál parkol, hiszen ott bőven van hely. Szinte kivétel nélkül azt a választ kaptam, hogy messze van a parkoló. Sokat kellene sétálni, ráadásul ha gyerekkel van az ember, vagy bevásárásból jön, akkor  még cipekedni is kellene ezen a távon. 

Úgy néz ki tehát, hogy bár a szándék megvolt, végül csak nem lesz a környéken lakók életének része a Sportkomplexum parkolója. 
 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.