Fotó: Vágvölgyi Bálint

Történelmet írna a BL-főtáblára jutással a Falco amerikai irányítója

Vágvölgyi Bálint
2019. augusztus 21. szerda, 17:45
Quinton Hookert nem csak a szombathelyiek hívták Magyarországról.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatában a 2019/20-as szezonban Quinton Hooker lesz az irányító. A 24 éves, 183 cm magas amerikai kosaras tavaly a francia másodosztályú Jean D’Arc Vichy Clermont Metropole csapatában játszott, ahol 26.2 perc alatt 12.1 pontot, 3.0 lepattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt.

 

Hooker a sárga-feketék a mai sajtónyilvános edzése után mondta el a BB1.hu, kosaras szakportálnak, miért pont a Falco ajánlatára mondott igent a nyáron.

 

 – Volt más ajánlatom Franciaországból, Németországból és Magyarországról is.

 

Őszinte leszek, elsősorban a nemzetközi szereplés miatt volt vonzó Szombathely, ez elég sokat nyomott a latban. Nagyszerű lehetőségnek tartom, hogy megmérettethetünk a Bajnokok Ligája selejtezőiben.

 

Egyébként meg egy bajnokcsapathoz érkeztem, amely az előző szezonban tele volt sikerrel, és ez elég nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek ősztől a gárda irányítója. Elég sokat beszélgettem Reddic-kel, aki sokat mesélt a csapatról, a körülményekről, a városról, ezek után jó érzésekkel írtam alá. Okorn edzővel is váltottam már jó néhány szót, abszolút pozitívak az első benyomásaim róla. Mindenki nagyon kedvesen fogadott, nemcsak a honfitársaim, a válogatott játékosok is, Váradi Beni, Benke Szili, Perl Zozo és Filipovity Marko is. Úgy érzem, könnyedén kijövünk majd egymással. Nagyon bízom benne, hogy a legjobb döntést hoztam saját magam és a családom számára is.

 

Eddig csak a Szolnoki Olajnak sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája főtábláját a magyar csapatok közül, de Hooker szeretne történelmet íni a Falcóval.

 

– Ami a terveimet illeti, szeretek lépésről lépésre haladni. Az elsődleges célom most jelenleg az, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája főtáblájára. Bár még csak néhány napja készülünk együtt a teljes csapattal, de túlzás nélkül állíthatom, hogy elég keményen edzünk, és mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön. Úgy veszem észre a srácokon is, hogy mindenki ki van éhezve a sikerre. Az már most, néhány edzés után látszik, hogy fiatal, atletikus, lendületes csapatunk van.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás