Tömegnyomort okozott 299 fő a hétvégén a szombathelyi mozi aulájában

Farkas Bazsi 2019-03-12 18:29:00
Akkora buli volt, hogy még vasárnap sem sikerült összepakolni.

Az Agora Savaria mozi büféjével és aula kiadásával már többször foglalkozott az Átlátszó. Egy a lap birtokába került szerződés szerint a tavaszi időszakban a Cinema Cafét is üzemeltető és a koncerteket szervező Café 5 Kft. alkalmanként nettó 30 ezer forintért bérli ki a mozi aluláját. A szerződés 13 alkalomra szól és azt is kiköti, hogy egy alkalomra 299 embert engedhetnek be a koncertek idején.

A koncertek miatt egyébként film vetítések maradnak el, ez alkalmanként 100-300 embert jelentene a mozinak, ami 1000 forintos jeggyel számolva 100-300 ezer forint kiesést jelent az intézménynek.

A hétvégén a Bagossy Brothers Company koncertezett az aulában. Az f21.hu beszámolója szerint olyan sokan voltak, hogy lépni is alig lehetett. A portál azt írja, hogy sokan annak ellenére, hogy jegyük volt, a tömeget látva inkább sarkon fordultak és kimentek az épületből. A mozi előtt ácsorgó és beszélgető zenebarátoknál is az volt a fő téma, hogy milyen zsúfoltság van bent az aulában.

A lap azt írja, hogy verekedés is volt, a koncert közben és utána is. 

Az elmúlt napokban egymástól függetlenül több olvasónk is megkeresett minket, ugyanarra panaszkodtak, mint amire az F21 tudósítója. 

De valószínű, hogy csupán a kis helyre beszorult nagyon sok ember keltett olyan hatást, hogy 299-nél többen vannak. Beszéltünk ugyanis az Agora Savaria igazgatójával, akinél azután érdeklődtünk, hogy történt e belső vizsgálat a hétvége után, a verekedések és a túlzsúfolt aula miatt.

Az igazgató megnyugtatott, hogy minden szabályszerűen történt, így nincs szükség vizsgálat lefolytatására.

Az egyébként biztos, hogy hatalmas buli volt szombaton, a vasárnap esti filmvetítésről kijövőket ugyanis ez a látvány búcsúztatta a nagyteremből levezető lépcsősornál.

Fotó: Farkas Bazsi

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is