Több százezer forintot sikkasztott el egy postai dolgozó Vas megyében

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 6. péntek, 08:42
Amikor befizeted a csekket, de az valahogyan nem kerül tovább.

A Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazottjaként dolgozó nővel szemben, aki a vád szerint 2018 augusztusától október végéig 9 sértettől összesen 267.000 forintot sikkasztott el.

 

A vád szerint a vádlott egy Vas megyei városban dolgozott az egyik a postai szolgáltatást nyújtó cég alkalmazásában ügyfélszolgálati ügyintézőként. A vádlott munkaköri feladata volt a készpénz-, értékcikk küldemények átvétele, pénzforgalmi befizetések elfogadása, utalványok kifizetése.

 

A vádlott a sértettek által neki, mint a postai szolgáltató alkalmazottjának átadott, a készpénzátutalási megbízások befizetésére szánt pénzösszegeket átvette, azokat azonban nem továbbította, hanem a pénzt jogtalanul eltulajdonította. A vádlott a készpénzátutalási megbízások törzslap részét nem bélyegezte le, így a bizonylatok érvényesítését nem végezte el és azokkal nem is számolt el.

 

Ezt meghaladóan a vádlott a szolgáltató cég rendszerén keresztül két személy részére küldött utalványokat nem fizette ki, hanem a nekik járó pénzösszegeket is elsikkasztotta. A vádlott az utalványokat az egyes jogosultak helyett aláírta, ezzel azt a látszatot keltette, hogy a pénz kifizetése rendben megtörtént, majd az ilyen valótlan tartalmú utalványokat felhasználta.

 

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, és foglalkozás gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás