Több mint két hónapja csúszik egy 1 kilométeres út átadása Sárváron

ugytudjuk.hu 2018-10-24 09:57:00
200 millióból épült, augusztus nyolcadikára már készen kellett volna lennie.

Még tavasszal kezdték felújítani Sárvár II. számú bekötőútjának 2+457-3+529 kilométerszelvények közötti szakaszát. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 200 millió forintot szánt az egészen pontosan 1054 méteres szakasz felújításra, amit augusztus 8-áig be kellett volna fejezni. Az építkezés azonban nem kicsit csúszott, lassan már októbernek is vége, és még most sem teljes a felújítás.

Az építkezés egész nyáron folyt, szinte napra pontosan a turisztikai főszezonnal együtt kezdődtek a munkálatokat. Elég furcsa az időzítés, hiszen Sárvár egy turisztikai központ, rengeteg külföldi jön ide nyaralni. Őket idén egy szétvert út, a hangos munkagépek, na meg a rendszeres dugók várták.

Egy ideig több részen is csak félpályán haladhatott a forgalom

A felújítás alatt a sárváriaknak is rengeteg bosszúságot okozott az út állapota, hiszen szinte egész nyáron lehetetlen volt a közlekedés a Rákóczi Ferenc utcában. Arról nem is beszélve, hogy a kocsik lengéscsillapítójának sem tett jót az, hogy hónapokon keresztül a feltört, felmart útszakaszokon, hatalmas bukkanókon kellett keresztülnavigálni a sofőröknek. 

A felújítás alatt egyenesen életveszélyes volt a bicikliközlekedés is, hiszen hosszú időre eltűntek a felezővonalak, a felmarás után nagyobbak lettek az amúgy is méretes kátyúk. Főleg a Rákóczi utca és a Fekete-híd út kereszteződésénél volt ez baj, ahol az addiginál is lassabban lehetett csak közlekedni, mindenkinek oda kellett figyelni, hogy ne történjenek balesetek.

Ez a kereszteződés egyébként már készen van, viszont a sárváriaknak egyáltalán nem tetszik. A felújítás előtt ugyanis a Hegyközség felől érkező autók itt nem kanyarodhattak balra, a belső sávból csak egyenesen, a városközpont felé lehetett tovább menni. Az építkezés után viszont megváltozott a forgalmi rend, a belső sávból most már csak balra lehet kanyarodni, így a jobboldali sávot kell használnia azoknak, akik jobbra kanyarodnának, vagy egyenesen haladnának tovább. Ez pedig hatalmas torlódásokat okoz. 


    
A témát itt fejtettük ki bővebben:

Kiakadtak a sárváriak, mert megváltozott az egyik forgalmas csomópont forgalmi rendje

Nemrég fejezték be a sárvári Rákóczi Ferenc utcán található jelzőlámpás csomópont felújítását. Az építkezés hónapokon keresztül húzódott, ekkor nem működtek a lámpák, egy zebrát teljesen felmartak, de hetekig tartott az az állapot is, amikor a csomópontnál csak egy sávot lehetett használni. Jókora dugókat okozott az építkezés, amit főleg azok szívtak, akik a Fekete-híd utcából akartak balra kikanyarodni.

Az út jelenlegi állapotában tulajdonképpen már használható, viszont cikkünk írásakor egy nagyjából nyolcvan méteres szakaszon még nem voltak felfestve a sávok. A felújítás során gyakorlatilag darabjaira szedték az útszakaszon található hidat is, ami a Gyöngyös felett ível át. Itt egyelőre csak az aszfaltot csinálták meg, a járda még darabjaiban áll. Ezt nem is használhatnák a gyalogosok, de mivel túl messze van a legközelebbi zebra, ezért mindenki kikerüli a táblákat, és inkább a göröngyös járdán botorkálnak keresztül.

Cikkünk írásakor így nézett ki út. Használható ugyan, de még nincs készen

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Kft.-t és a kivitelezőt, a Strabag Általános Építő Kft.-t, de egyelőre csak a Közúttól érkezett választ. Tőlük azt tudtuk meg, hogy pont akkor festették fel a felezővonalakat, amikor megérkezett hozzájuk a levelünk. Azt is elárulták, hogy az új, balra kanyarodó sávot a Markusovszky utcában élők igényei miatt alakították ki. Az itt működő jelzőlámpáról pedig azt mondták, hogy rugalmas üzemmódban működik. Ez azt jelenti, hogy a burkolatba érzékelőket telepítettek, amelyek a forgalomhoz igazítják a lámpákat.

Végül még azt is megtudtuk, hogy a hídfelújításhoz kapcsolódó rövid járdaszakaszok burkolata a hét végéig készül el. Ezzel végül majdnem három hónapos késéssel ugyan, de elkészül az egy kilométeres útszakasz.

A levelünkben arra is rákérdeztünk, hogy mi volt az oka a csúszásnak, erre azonban egyik féltől sem kaptunk választ.

Szólj hozzá!

Előkerült a pénteken eltűnt kőszegi lány

Nórát tegnap már a rendőrség is kereste.

Bolti tolvajt keres a győri rendőrség

A férfi több alkalommal lopott ugyanabból az üzletből.

A koronavírus miatti távolságtartásra hívja fel a figyelmet 5 világmárka

Ennél ötletesebben nem lehet bemutatni, hogy miért kell messzebb állnunk a másiktól.

Ma akár 20 fok is lehet

De te azért csak maradj otthon.

170 millió forintért húzták ma a számokat

Nem giganyeremény, de így is szép összeg.

Egy nap alatt több mint hétszázzal emelkedett a brit halálos áldozatok száma

Közben a miniszterelnök továbbra is a házi karanténból vezeti az országot.

Húsvéti sonkákat ellenőriztek, apróbb hibákat találtak

A 22 vizsgált sonkából 18-nál találtak valamit.

Egy kínai kutatás szerint a macskák kifejezetten könnyen elkaphatják a koronavírust

A gazdiknak azt tanácsolják, hogy szigeteljék el magukat a kedvenceiktől, ha megjelennek a tünetek.

Így buliznak a finnek az internet egyik legnagyobb slágerére

Pár hete erkélybulikon pörög a jól ismert 'Homokvihar'.

Több koronavírusfertőzéses beteget diagnosztizáltak egy fővárosi idősotthonban

Öt embert szállítottak kórházba a Pesti Úti Idősek Otthonából koronavírus-fertőzés gyanúja miatt.

A sztriptíztáncosból lett művésznő a festészetben is kamatoztatja nőiességét

A megrendelők plusz ajándékokat is kapnak a megrendelt kép mellé.

van még itt cikk a témában:

Április ötödikén újra megnyitja a kapuit a Sárvári Városi Piac

Viszont rengeteg új szabályt kell majd betartaniuk a vásárlóknak a koronavírus-járvány miatt.