Több mint két hónapja csúszik egy 1 kilométeres út átadása Sárváron

ugytudjuk.hu 2018-10-24 09:57:00
200 millióból épült, augusztus nyolcadikára már készen kellett volna lennie.

Még tavasszal kezdték felújítani Sárvár II. számú bekötőútjának 2+457-3+529 kilométerszelvények közötti szakaszát. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 200 millió forintot szánt az egészen pontosan 1054 méteres szakasz felújításra, amit augusztus 8-áig be kellett volna fejezni. Az építkezés azonban nem kicsit csúszott, lassan már októbernek is vége, és még most sem teljes a felújítás.

Az építkezés egész nyáron folyt, szinte napra pontosan a turisztikai főszezonnal együtt kezdődtek a munkálatokat. Elég furcsa az időzítés, hiszen Sárvár egy turisztikai központ, rengeteg külföldi jön ide nyaralni. Őket idén egy szétvert út, a hangos munkagépek, na meg a rendszeres dugók várták.

Egy ideig több részen is csak félpályán haladhatott a forgalom

A felújítás alatt a sárváriaknak is rengeteg bosszúságot okozott az út állapota, hiszen szinte egész nyáron lehetetlen volt a közlekedés a Rákóczi Ferenc utcában. Arról nem is beszélve, hogy a kocsik lengéscsillapítójának sem tett jót az, hogy hónapokon keresztül a feltört, felmart útszakaszokon, hatalmas bukkanókon kellett keresztülnavigálni a sofőröknek. 

A felújítás alatt egyenesen életveszélyes volt a bicikliközlekedés is, hiszen hosszú időre eltűntek a felezővonalak, a felmarás után nagyobbak lettek az amúgy is méretes kátyúk. Főleg a Rákóczi utca és a Fekete-híd út kereszteződésénél volt ez baj, ahol az addiginál is lassabban lehetett csak közlekedni, mindenkinek oda kellett figyelni, hogy ne történjenek balesetek.

Ez a kereszteződés egyébként már készen van, viszont a sárváriaknak egyáltalán nem tetszik. A felújítás előtt ugyanis a Hegyközség felől érkező autók itt nem kanyarodhattak balra, a belső sávból csak egyenesen, a városközpont felé lehetett tovább menni. Az építkezés után viszont megváltozott a forgalmi rend, a belső sávból most már csak balra lehet kanyarodni, így a jobboldali sávot kell használnia azoknak, akik jobbra kanyarodnának, vagy egyenesen haladnának tovább. Ez pedig hatalmas torlódásokat okoz. 


    
A témát itt fejtettük ki bővebben:

Kiakadtak a sárváriak, mert megváltozott az egyik forgalmas csomópont forgalmi rendje

Nemrég fejezték be a sárvári Rákóczi Ferenc utcán található jelzőlámpás csomópont felújítását. Az építkezés hónapokon keresztül húzódott, ekkor nem működtek a lámpák, egy zebrát teljesen felmartak, de hetekig tartott az az állapot is, amikor a csomópontnál csak egy sávot lehetett használni. Jókora dugókat okozott az építkezés, amit főleg azok szívtak, akik a Fekete-híd utcából akartak balra kikanyarodni.

Az út jelenlegi állapotában tulajdonképpen már használható, viszont cikkünk írásakor egy nagyjából nyolcvan méteres szakaszon még nem voltak felfestve a sávok. A felújítás során gyakorlatilag darabjaira szedték az útszakaszon található hidat is, ami a Gyöngyös felett ível át. Itt egyelőre csak az aszfaltot csinálták meg, a járda még darabjaiban áll. Ezt nem is használhatnák a gyalogosok, de mivel túl messze van a legközelebbi zebra, ezért mindenki kikerüli a táblákat, és inkább a göröngyös járdán botorkálnak keresztül.

Cikkünk írásakor így nézett ki út. Használható ugyan, de még nincs készen

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Kft.-t és a kivitelezőt, a Strabag Általános Építő Kft.-t, de egyelőre csak a Közúttól érkezett választ. Tőlük azt tudtuk meg, hogy pont akkor festették fel a felezővonalakat, amikor megérkezett hozzájuk a levelünk. Azt is elárulták, hogy az új, balra kanyarodó sávot a Markusovszky utcában élők igényei miatt alakították ki. Az itt működő jelzőlámpáról pedig azt mondták, hogy rugalmas üzemmódban működik. Ez azt jelenti, hogy a burkolatba érzékelőket telepítettek, amelyek a forgalomhoz igazítják a lámpákat.

Végül még azt is megtudtuk, hogy a hídfelújításhoz kapcsolódó rövid járdaszakaszok burkolata a hét végéig készül el. Ezzel végül majdnem három hónapos késéssel ugyan, de elkészül az egy kilométeres útszakasz.

A levelünkben arra is rákérdeztünk, hogy mi volt az oka a csúszásnak, erre azonban egyik féltől sem kaptunk választ.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.