Több millió eurót elcsaló, "fehérgalléros" magyar bűnözőkre csapott le a rendőrség

ugytudjuk.hu 2019-04-12 21:06:00
Hoteleket, szállodahajót foglaltak le.

"Fehérgalléros" bűnszervezetet számolt fel a rendőrség, és milliárdos értékben vett zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amivel a teljes kárérték megtérült.

    

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csalás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezet tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól - valamely vezető tisztségviselő nevében - elektronikusan benyújtott, hamis megbízásokkal szereztek meg.
    


Az elkövetők több külföldi - francia és belga - cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg. Az elcsalt összegeket többlépcsős céghálózaton keresztül - alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával - ingatlanok vásárlásába fektették. A bűncselekményből származó összegekből a csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket.
    


A KR NNI rendőrei nemzetközi együttműködés keretében térképezték fel a pénz útját és beazonosították a bűnözői csoport valamennyi tagját. A csoport öt tagját a nyomozók már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezetet vezető két férfit a rendőrök szerdán fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.
    
 

Ezzel együtt milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült - olvasható a rendőrség közleményében. (MTI)

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.