Több férfi hal bele a koronavírusba, mint nő

Székely Zoárd 2020-03-26 14:30:00
Egyelőre nincs magyarázat a jelenségre.

A járvány kezdete óta megfigyelhető, hogy a koronavírus több férfi halálát okozza, mint nőét. Ez az arány az összes érintett országban érvényes, a tudósok pedig próbálják megfejteni, mi áll a rejtélyes jelenség hátterében.

A Guardian cikkéből kiderül, hogy amíg csak Kínában terjedt a járvány, azt feltételezték, talán a dohányzás állhat a háttérben, ugyanis az országban a férfiak majdnem fele dohányzik, míg a nők csupán 2 százaléka. Csakhogy ez az arány teljesen más például Olaszországban, ahol szerdáig 7503 embert ölt meg a COVID-19, így egyre kevésbé valószínű, hogy tényleg a cigaretta miatt hal bele több férfi a betegségbe - bár nyilván ez a szokás nem segít egy tüdőt támadó vírus elleni harcban.

Felmerült, hogy a két nem eltérő szokásai okozhatják a különbséget, a férfiak ugyanis hajlamosabbak kihagyni a kézmosást, vagy ha meg is mossák, nem nagyon használnak szappant. Emellett ritkábban mennek orvoshoz a bajaikkal és kevésbé szeretik megfogadni az egészségügyi tanácsokat.

Ám végül ezt az állítást is elvetették, és egyre több tudós hajlik afelé, hogy biológiai okok állnak a jelenség hátterében. Egy korábbi kutatás rámutatott, hogy számos fertőzésre, így a hepatitis C-re vagy a HIV-re a férfiak veleszületett immunválasza gyengébb. Az egereken végzett kísérletek azt mutatják, ez a COVID-19-re is igaz lehet. Gyanakodnak még a hormonokra és a génekre is.

Az antitest-kísérletek eredményei, amelyeket az egész világon végeznek, valószínűleg megadják a választ a kérdésre és remélhetőleg hozzájárulnak a járvány megfékezéséhez is.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.