Tíz nappal a veszélyhelyzet megszűnése után – a járványhelyzetre hivatkozva – Csorna és Hegyeshalom között is szétverik a vonatközlekedést

Bazsó Bálint 2020-06-11 17:04:00
Nyolc vonatból hetet törölnek. A szakmai szervezet szerint nincs logikus magyarázat.

Úgy tűnik, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) illetékeseit nem érdekli, hogy számos polgármester és több országgyűlési képviselő, köztük kormánypárti politikusok jelezték, hibás döntésnek tartják a regionális vasúti közlekedés elsorvasztását: 

A Közlekedő Tömeg információi szerint július 1-től a Csorna–Hegyeshalom vonalon a naponta irányonként 8 vonatból 7-et törölnek, helyettük pótlóbuszokat állítanak forgalomba, ezáltal a menetidő 34-ről 71 percre nő, a kerékpárszállítás pedig az egy-egy hajnali illetve esti vonatot kivéve nem lesz lehetséges.

Közlekedő Tömeg

Újabb vonalon szüntet meg vonatokat a minisztérium: Csorna-Hegyeshal... om között is kétszeresére nő a menetidő Úgy tűnik, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) illetékeseit nem érdekli, hogy számos polgármester és több országgyűlési képviselő, köztük kormánypárti politikusok jelezték, hibás döntésnek tartják a regionális vasúti közlekedés elsorvasztását: július 1-től a Csorna-Hegyeshalom vonalon a naponta irányonként 8 vonatból 7-et törölnek, helyettük pótlóbuszokat állítanak forgalomba, ezáltal a menetidő 34-ről 71 percre nő, a kerékpárszállítás pedig az egy-egy hajnali illetve esti vonatot kivéve nem lesz lehetséges.

A szakmai szervezet szerint a visszafejlesztést semmi nem indokolja, hiszen egy kivételesen jó állapotú vasútvonalról van szó: a pálya 100 km/h sebességre alkalmas, 2015-ben villamosították és az állomásokat akadálymentesítették. Az üzemeltető GYSEV eddig túlnyomórészt azokat az alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű Flirt motorvonatokat közlekedtette ezen a szakaszon, melyeket öt évvel ezelőtt darabonként 1,7 milliárd forintért szerzett be, de szintén rendszeresen megfordultak itt a magyar vasúthálózat egyik legkényelmesebb típusának számító Jenbacher motorkocsik.

Mint írják: 

"Az ITM és a KTI illetékeseinek sokkal inkább példát kellene vennie a Nyugat-Magyarországon, a GYSEV vonalain az elmúlt néhány évben lezajlott fejlesztésekről ahelyett, hogy az itt elért eredményeket is a kukába dobják"

A Közlekedő Tömeg szerint 

arra sincs logikus magyarázat, miért van szükség egy újabb vasútvonalon “ideiglenes járványügyi menetrend” bevezetésére július 1-én, ha a pandémiás veszélyhelyzet már június 20-án megszűnik.

Emellett arra is felhívják a figyelmet, hogy 

"Egyáltalán nem segíti a vírus elleni védekezést, hogy a négy részből álló Flirt szerelvények helyett egyetlen pótlóbuszt biztosítanak az utasoknak, melyen ráadásul hosszabb időt kell eltölteniük, mint a vonaton."

A civil szervezet továbbra is kéri az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet (ahol a legtöbb szakmai szervezet szerint a brutális járatritkítást kitalálták) illetékeseit, hogy "azonnal állítsák vissza a múlt hétig érvényes menetrendeket minden vasútvonalon, decemberig pedig készüljön átfogó, az utasok és a lakosság valós érdekeit figyelembe vevő szakértői vizsgálat a regionális közlekedés fejlesztéséről!"

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.