Titokban csempészték kórházba Michael Schumachert

Fehér Buda
2019. szeptember 10. kedd, 11:27
Egy újfajta kezeléssel, Párizsban próbálják javítani a legenda állapotát.

Tegnap délután, a legnagyobb titkolózás közepette vitték kórházba Michael Schumachert, írja a Mirror a Le Parisien nevű francia lapra hivatkozva. Sajtóértesülések szerint a Forma1 legendás versenyzőjét mentőautóval vitték a Pompidou kórházba, Párizs délnyugati részén.

 

A lap úgy értesült, hogy Schumachert egy újfajta, kísérleti jellegű kezelésnek vetik alá, amit egy francia sebész fog felügyelni. A doktor, Philippe Menasche egyébként az őssejt kutatók egyik legnagyobb alakja, ő volt a legelső sebész, aki őssejt-átültetéssel mentett meg egy beteget, aki szívrohamot kapott. Úgy tudni, hogy Schumacher is hasonló kezelésen fog átesni, de az állapotáról pontos információt nem adtak.

 

Michael Schumacher lassan öt éve, 2016 decemberében szenvedett súlyos balesetet az Alpokban. Idén januárban, a versenyző 50. születésnapján a felesége egy rövid közleményben azt írta, hogy Michael tovább küzd, az otthonában rendeztek be neki egy egészségügyi létesítményt, ahol egy 15 fős csapat segít neki nap mint nap. Ez a megoldás viszont egyáltalán nem olcsó, egyes értesülések szerint a család eddig több mint 7 milliárd forintot költött, hogy megkönnyítsék Schumacher életét.

 

Michael egyébként maga kérte a családjától, hogy ne adjanak ki információkat az egészségügyi helyzetéről a nyilvánosságnak. Barátai is ritkán beszélnek arról, hogy hogy van az egykori versenyző, a Ferrari főnöke, Jean Todd is csak annyit mondott el néhány hónapja, hogy Schumival együtt néztek meg egy Forma1-es futamot, és habár nehezen kommunikál a külvilággal, a barátságuk nem változott meg a baleset után.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás