Terhesen, ólomkötény nélkül röntgenezték meg a kismamát a szombathelyi kórházban

Farkas Bazsi 2020-11-11 17:35:00
A nő állítja, hogy a röntgen előtt aggodalmát fejezte ki, hogy baja lesz a magzatnak, ám így is elvégezték a beavatkozást.

Mintha tényleg egy kisebb fejetlenség kezdene eluralkodni a szombathelyi Markusovszky kórházban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester jelentette be, hogy a szombathelyi kórház egészségügyi személyzetének egy része Győrbe lett vezényelve, így a Markusovszkyban rendelkezésre álló lélegeztetőgépek alig felét, 17 darabot tudnak üzemelteti.

Hende Csaba elfelejtett szólni a szombathelyi kórház igazgatójának, hogy ne csak a lakáj médiának küldje ki a "közleményüket"

Az szombathelyi lélegeztetőgépek felét tudják csak jelenleg üzemelteti a Markusovszky kórházban, a személyzet nagyrészét ugyanis Győrbe irányították - fogalmazott tegnap Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester. A hír viharos gyorsasággal futott szét az interneten, az Ugytudjuk.hu tudósítására támaszkodva a legolvasotabb országos lapok vették át az információt. Nagy visszhangot keltve ezzel a nem túl rózsás szombathelyi helyzetnek.

Nemény reggeli bejelentése után este jött a riposzt a kórház igazgatójától, aki a Vas Népében üzente meg, hogy a szombathelyi orvosok vissza lettek vezényelve, így pánikra semmi ok. 

Aztán jött Kecskés László (Fidesz-KDNP) városi képviselő és a kórház orvosa, aki szintén mosdatta kicsit a kórház vezetőségét és ekézte Neményt. Kérdés egyébként, hogy Kecskés ezt milyen tisztségében tette meg. Mert pontos kórházi adatokat ő csakis, mint orvos tudhat, így azonban kérdéses, hogy hogyan nyilatkozhatott. Legutóbb hiába küldtünk kérdéseket a kórház igazgatójának, ő az Operatív Törzshöz irányított minket. Előfordulhat, hogy az, hogy az igazgató nem, de Kecskés az OP megkerülésével is simán nyilatkozhat a kórházi helyzetről?

Na de hagyjuk is a nyilatkozat háborút, folytassuk egy friss bejegyzéssel, amit egy kismama, Csillag Kitti osztott ma meg a Facebookon:

Markusovszky Kórház (Infektológia)Tegnap átestem egy melkhas röntgenen ami terhesen mint kiderűlt nem lett volna szabad..erről mit sem tudva azért szóltam biztonság kedvéért 3szor hogy biztos nem e lesz baj?!Válasz,inkább csináljuk meg mint sem legyen egy tüdőgyulladás ami többet árthat!Meg csinálták,de ami vicc hogy nem volt olom kötény hogy védje a hasam,most a Háziorvosom is csak néz hogy hogyan merték mikor protokol hogy terhesen nem lehet,nőgyogyászom is fejét fogja!És csak reménykedek!De ami számomra hihetetlen hogy itthon papíromat átolvasva látom hogy mit írtak rá(terhességemet röntgen után jeleztem)!Kérdezem én,milyen világba élünk!?Ha valami baj lesz majd mossák a kezüket!És hogy utánna jeleztem?3szor kérdeztem hogy biztos hogy nem lesz gond,plusz a hasam kb akkora mint egy 8hónapos terhesé!És a mentős is úgy vitt be papírjaimmal hogy terhes vagyok!

Gondolom Nagy Lajos igazgató úr hamarosan újabb közleményt küld el a Vas Népének, hogy megmagyarázza az esetet. 

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a bejegyzés eltűnt a Facebookról. 

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.