HIRDETÉS

fotó: janoskorhaz.hu

Te miket kértél Karácsonyra? Biztosan nem azokat, mint a Szent János Kórház

Nagy Donát
2019. december 6. péntek, 06:32
Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak adományként.

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről - adta hírül a Magyar Hang.

 

"Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni" – olvasható a leírásban.

 

A felsorolásban ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

 

  • A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség: evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. De szívesen fogadnak a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát.
  • A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak.
  • A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát.
  • A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott.

 

Kérdés esetén a kommunikácio@janoskorhaz.hu címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet érdeklődni – írják.

 

Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás