Szombathely keresi azokat az embereket, akik idén a legtöbbet tették a város kulturális életéért

ugytudjuk.hu 2019-08-01 06:13:00
Négyfajta díjra lehet benevezni őket.

Nemrég érkezett szerkesztőségünkhöz egy felhívás a szombathelyi városházától, Szombathely ugyanis idén is kitünteti azokat, akik a legtöbbet dolgoztak a városért. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a 7/2016. (III.1.) rendeletében a kultúra területén kiemelkedő munkát végzettek részére az alábbi kitüntetéseket alapította:

„Szombathely Kultúrájáért Életműdíj” - adományozható annak a személynek, aki hosszabb időn át - de legalább 25 éven keresztül - a kultúra területén végzett kiemelkedő munkájával és életével a város polgárai körében közmegbecsülést szerzett. A díjat évente egy személy kaphatja.
„Kiemelkedő Kulturális Munkáért” díj - adományozható annak a személynek, aki a kulturális életben több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett. A díj két fokozatban adományozható: az I. fokozatot évente egy, a II. fokozatot évente legfeljebb kettő személy kaphatja.

„A Kultúra Támogatásáért” díj - adományozható annak a személynek, aki a város kulturális életének fejlődése, egyes kulturális rendezvények, események megrendezése, a kultúra területén tevékenykedő személyek, művészek munkájának segítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert. A díjat évente egy személy kaphatja.

„Weöres Sándor-díj” - adományozható annak a művészeti tevékenységet folytató személynek, csoportnak vagy alkotó közösségnek, aki vagy amely Szombathely város művészeti életében végzett kiemelkedő munkájával környezetében megbecsülést szerzett, vagy Szombathely város hírnevét gyarapítja. A díjat évente kettő, művészeti tevékenységet folytató személy, csoport vagy alkotó közösség kaphatja.

„Az Év Civil Szervezete” díj - adományozható annak a szombathelyi székhelyű egyesületnek, vagy alapítványnak, amely legalább 5 éven keresztül aktívan, eredményesen működött Szombathely városában, és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködése, önkéntességben való részvétele kiemelkedő. A díjat évente két civil szervezet kaphatja.

Fent nevezett díjak adományozását kezdeményezheti a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az aljegyző, képviselőcsoport, valamint  a 
„Szombathely Kultúrájáért Életműdíj”, a „Kiemelkedő Kulturális Munkáért” díj, „A Kultúra Támogatásért” díj, továbbá a „Weöres Sándor-díj” vonatkozásában: 
-    a Közgyűlés kulturális ügyeket ellátó bizottsága; 
-    a városban működő kulturális intézmények vezetői, szakmai munkatársai;
-    egyéb kulturális és szakmai szervezetek,
-    a Weöres Sándor-díj esetében: művészeti tevékenységet folytató csoportok, illetve alkotó közösségek is.

„Az Év Civil Szervezete” díj vonatkozásában:
-    a Közgyűlés civil szervezetekkel együttműködő szakbizottsága;
-    Szombathely Megyei Jogú Város Civil Fóruma;
-    szombathelyi székhelyű civil szervezet.

A felterjesztéshez szükséges nyomtatvány átvehető a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Közszolgálati Osztály Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Irodáján, illetve letölthető a www.szombathely.hu honlapról. 

A kitüntetési javaslatokat a „Szombathely Kultúrájáért Életműdíj”, a „Weöres Sándor-díj” és „Az Év Civil Szervezete”díj vonatkozásában 2019. augusztus 31. napjáig, a „Kiemelkedő Kulturális Munkáért” díj és „A Kultúra Támogatásáért” díj vonatkozásában 2019. október 1. napjáig kell megküldeni az Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Iroda címére (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.).
 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”